EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Частна фирма с патент за българско кисело мляко

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Частна фирма с патент за българско кисело мляко

mail09:00 | 08.06.2010прегледи 2709 коментарикоментари 0


Две фирми в България притежават патента на наименованието „Българско кисело мляко”, каза министърът земеделието Мирослав Найденов, предаде Агенция „Фокус”. Едната фирма е държавната “Ел Би Булгарикум”, но другата е частна и това би създавало трудности за регистрацията на Българския държавен стандарт за млечните продукти, каквито намерения има още от времето на предходното правителство.
Частната фирма е придобила патента на наименованието преди години, уточни Найденов. В момента работна група от експерти „си бие главата” как да излезе от проблема, наследен от предходното правителство, каза министърът.
„Аз не съм допускал, че някой ще даде на частна фирма патента за българското кисело мляко, но фактът е, че е даден”, каза Найденов. Според него – „решение ще се намери”.
„Ние работим и няма да отстъпим по отношение на създаването на агенцията за безопасност на храните и по всяка вероятност, ако процедурите по съгласуване са приключили, в сряда ще бъде внесен проект за създаването й”, каза още министърът. Той припомни, че бъдещата структура ще е бъде второстепенен разпоредител на МЗХ, но ръководството й ще се назначава от Министерски съвет. Отговорният министър за безопаносттта на храните пред Брюксел ще бъде земеделският.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg