EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Часове преди премиерата на Windows 8

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Часове преди премиерата на Windows 8

mail13:15 | 25.10.2012прегледи 770 коментарикоментари 0


Microsoft ще представи днес в 17 часа българско време в Ню Йорк окончателната версия на операционната си система Windows 8, с която се надява набере скорост в сектора на мобилните технологии, предаде Франс прес. Появата й на пазара е насрочена за утре, едновременно с първия таблет на компанията Surface.
Windows, чиято първа версия през 1990-те години предизвика революция в персоналните компютри, все още се използва в над 90% от компютрите по света.
Системата обаче изостава при мобилните апарати като смартфоните и таблетите, оборудвани с конкурентни системи като iOS при iPad и iPhone на Apple, или със системата Android на интернет гиганта Google.
За да я адаптира към тези все по-популярни устройства, Microsoft реши да направи големи промени. По-специално, старт менюто ще изчезне и ще бъде заменено от начален екран със серия бутони, каквито се ползват при сензорните екрани на таблетите. Някои анализатори изтъкнаха, че големите промени могат да  объркат традиционните потребители на Windows, които ще имат нужда от известно време, за да свикнат с новия й вид. Не се знае и как ще бъде посрещната новата система от предприятията, които са голяма част от клиентелата на Microsoft.
Празничното настроение около появата на новата операционна система вчера беше леко помрачено от предупреждението на Европейската комисия, която има твърдото намерение да прилага споразумението с Microsoft от 2009 година, за да могат потребителите на Windows да могат да избират браузъра си. Компютърният гигант от своя страна увери, че променя някои аспекти от външния вид на Windows 8 и промените ще станат ефективни при пускането му в продажба в края на седмицата. Системата ще бъде на разположение на 109 езика в цял свят.

 


Тагове: Windows 8, премиера
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg