EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ч. Гора:На 1850 евро възлиза синдикалната потребителска кошница

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ч. Гора:На 1850 евро възлиза синдикалната потребителска кошница

mail15:30 | 07.12.2023прегледи 970 коментарикоментари 0


Според проучване, проведено от Съюза на свободните синдикати и Центъра за обучение, информация и синдикални изследвания, синдикалната потребителска кошница за четвъртото тримесечие на тази година възлиза на 1850 евро, предаде черногорската агенция МИНА за БТА.

След двумесечен период на проучване Съюзът на свободните синдикати и Центърът за обучение, информация и синдикални изследвания представиха профсъюзната потребителска кошница за четвъртото тримесечие на тази година на пресконференция в петък.

Съюзът на свободните синдикати заяви в прессъобщение, публикувано на уебсайта му, че методологията за изчисляване на синдикалната потребителска кошница се основава на сравнителен опит и анализи на синдикатите от страните в региона, чиито нужди и начин на живот приличат много на покупателните навици на потребителите в Черна гора.

„Освен това, когато разработвахме методологията, взехме предвид спазването на определени международни стандарти, както и сравнителни данни от множество международни уебсайтове, специализирани в статистика и анализ на нуждите на потребителите в конкретни страни или части от Европа и света“, се посочва в прессъобщението.

Консултациите с експерти и работата на терен с цел събиране на точни данни за различните разходи на домакинствата бяха съществен сегмент при изготвянето на методологията и създаването на първоначалната синдикална потребителска кошница.

Синдикалната потребителска кошница покрива издръжката на четиричленно домакинство – двама възрастни и две деца в училищна възраст, а именно 10-годишно дете в основно училище и 15-годишно в средно училище.

Съюзът на свободните синдикати на Черна гора заключава, че текущите разходи на мнозинството граждани в Черна гора не съответстват на месечните им доходи.

Според проучване само 22,3 процента от анкетираните печелят над 1500 хиляди евро на ниво домакинство, което е недостатъчно, за да покрие разходите за потребителската кошница на профсъюзите. 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg