EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ципрас иска намаление на ДДС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ципрас иска намаление на ДДС

mail13:39 | 10.09.2018прегледи 661 коментарикоментари 0


Министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас обяви плановете си за намаляване на данъка добавена стойност (ДДС) и имуществения данък „ENFIA“ от, съответно, 2021 и 2019 година в реч по време на Солунския международен панаир 2018, насочена към оповестяването на нова епоха за Гърция, след края на третата спасителна програма, пише електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini.
„Гърция днес е различна държава. Държава която, след чистия си изход от меморандумите, отново стои върху собствените си крака, разчита на собствените си сили и гледа напред в бъдещето с увереност“, заяви той пред присъстващите.
„Решени сме да изпълним съгласуваните (фискални) цели в идните години. Няма да позволим Гърция да се върне в епохата на дефицити и фискално дерайлиране“, добави той.
Представяйки политическата стратегия на правителството за следващите четири години, той заяви че тя включва намаляване на високото ДДС от 24 до 22 процента и на ниското от 13 до 12 процента, което ще влезе в сила от януари 2021 година.
Правителството ще прокара и закон до края на годината, който постепенно ще намали имуществения данък „ENFIA“ с близо 50 процента за домакинствата с по-ниски приходи. Мярката ще бъде изпълнена в две фази: първата през януари 2019 година и втората през януари 2020 година.
Ципрас обеща и да намали общественоосигурителните вноски за самоосигуряващите се и фермерите с до 35 процента от следващата година.
Повишавайки целта си за първичен излишък, правителството вярва, че има възможността да укрепи трите колони, които смята като основни приоритети за посткризисния период: справедлив растеж, социалната държава и засилването на заетостта.


Тагове: ДДС, Гърция
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg