EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Централната банка на Израел без шеф

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Централната банка на Израел без шеф

mail14:00 | 06.08.2013прегледи 639 коментарикоментари 0


Професорът по икономика Леонардо Лайдерман отказа да заеме поста управител на централната банка на Израел, предаде ИТАР-ТАСС. Лайдерман е уведомил за решението си израелския премиер Бенямин Нетаняху, който на 31 юли го назначи на поста. Експертът посочи, че се с посъветвал с членовете на семейството си и е решил, че ще продължи да изпълнява досегашните си задължения. Роденият в Аржентина 62-годишен Лайдерман работи в университета на Тел Авив през последните 20 години, а също така е съветник по макроикономическите въпроси на израелската банка Хапоалим (Hapoalim). Има докторантура по макроикономика от Чикагския университет и е написал няколко книги.
Назначението все още не е влязло в сила, тъй като трябваше да бъде одобрено от парламентарна комисия и от правителството. Това е вече втори неуспешен опит да се намери наследник на Стенли Фишер, който в края на юни подаде оставка като ръководител на централната банка две години преди края на мандата си, без да посочи причини.
Първоначално за този пост Нeтаняху и министърът на финансите Яир Лапид издигнаха кандидатурата на професор Яков Френкел, който вече два пъти е заемал този пост. В понеделник обаче той изтегли кандидатурата си заради скандал от преди седем години. Тогава са го задържали с неплатени покупки на изхода на безмитен магазин на летището в Хонконг. Не са му били повдигнати обвинения и не е бил арестуван, но този скандал не му позволи да заеме поста управител на централната банка на Израел.
 


Тагове: Израел, банка
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4136