EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Цените в Хърватия след ръст на ДДС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Цените в Хърватия след ръст на ДДС

mail17:30 | 30.01.2012прегледи 505 коментарикоментари 0


Хърватският министър на финансите Славко Линич изключва възможността да има покачване на цените в страната, след като правителството реши да увеличи Данък добавена стойност от 23 на 25%. Той посочи, че увеличаването на ДДС ще бъде компенсирано с по-ниски здравни осигуровки и парафискални такси (такси и вноски, получавани от държавата, които не влизат в държавния бюджет), предаде хърватската агенция Хина. Ние увеличаваме ДДС, но същевременно намаляваме
здравните осигуровки и парафискалните такси, както и предлагаме стимулиращи мерки за предприемачите, за да са по-конкурентноспособни, заяви Линич в отговор на въпроси на граждани в социалната мрежа Фейсбук и Туитър в неделя. С подобни облекчения икономиката ще намали разходите си и няма да има причина за покачване на цените, посочи още министърът.
Запитан за евентуалните съкращения на служители в държавния сектор, Линич заяви, че за правителството ще бъде достатъчно да намали специалните бонуси за отделни служители, броя на платените часове за допълнителен труд, както и броя на работещите на половин ден. Във връзка с намаляването на държавния бюджет министърът посочи, че приходите няма да намалеят, "защото сме сигурни, че ще имаме повече работници, инвестиции и повече компании". Той описа приетият от правителството на премиера Зоран Миланович държавен бюджет като "бюджет на финансова консолидация на Хърватия по време на криза, който стимулира икономиката".

 

 


Тагове: ДДС, Хърватия
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg