EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Цв. Бориславова представи новия екип на БАКБ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Цв. Бориславова представи новия екип на БАКБ

mail14:30 | 05.12.2011прегледи 3048 коментарикоментари 0


Българо-американска кредитна банка ще се фокусира върху подпомагане развитието на зелена икономика чрез кредити и други банкови продукти свързани с енергийна ефективност, опазване на околната среда, алтернативно земеделие, възобновяеми енергийни източници и устойчива градска среда, това стана ясно днес при представяне и на новия мениджърски екип на институцията.
Банката ще се стреми да балансира кредитния си портфейл и преминава от акцент върху недвижимите имоти и строителството към сектори с устойчиво развитие, които се очаква да станат двигател на икономическото развитие на страната.
Банката ще продължи да провежда политика към поддържане на висока ликвидност и устойчива ресурсна обезпеченост.
От началото на годината привлечените средства от фирми и граждани са нараснали с 36%, а капиталовата адекватност на БАКБ през октомври 2011 г. е 21.6%, при средни нива от 17.5% за страната. Успешно беше увеличен и капиталът на банката с 50 млн. лева.
Показателно за финансовото състояние на банката, след влизането на новия й мажоритарен собственик „СИЕСАЙЕФ” АД, е че през 2011 година БАКБ изплати две емисии ипотечни облигации в общ размер от 60 млн. евро.
В бъдещото си развитие БАКБ ще разчита и на иновативни продукти и многофункционален интернет портал, които да бъдат в основата на създаването на виртуална банка. Така банката очаква да оптимизира разходите си, като в същото време постигне по-благоприятни условия за клиентите си. В най-близко бъдеще БАКБ ще започне да издава и банкови карти VISA и MasterCard.
Ново направление в дейността на банката ще бъде и специализирано звено за работа с европейски програми и международни финансови институции, като намерението на БАКБ е да предлага съчетание на кредитни продукти с консултации на своите клиенти през целия проектен цикъл.
„Стремежът на новото ръководство е БАКБ да стане една от основите на зелената икономика в България, като вложи социална отговорност в бизнес модела си”, коментира председателят на Надзорния й съвет Цветелина Бориславова.
Днес беше представен и новият мениджърски екип на банката, който включва:
•Васил Симов – председател на УС и изпълнителен директор
•Таня Керемидчиева – член на УС и изпълнителен директор
•Илиан Георгиев – член на УС и директор „Кредитиране”
•Валентин Събев – директор „Виртуална банка”
•Славка Вълкова – директор „Карти и мобилни плащания”
•Лорета Григорова – директор „Управление на риска”
•Емил Величков – ръководител „Европейски програми и финансови институции”

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg