EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Хуманни към кокошките - носачки от 2012

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Хуманни към кокошките - носачки от 2012

mail17:00 | 23.02.2011прегледи 1555 коментарикоментари 0


Удълженият срок, който позволяваше в България да се отглеждат кокошки-носачки в неуголемени клетки, изтича на 31 декември 2011 година. Това са обяснили на земеделските стопани във Видин експерти от дирекцията "Животновъдство" на семинар - част от разяснителната кампания на МЗХ, която започна в  Благоевград, а сега продължава в Северозападна България - в областите Враца, Монтана, Видин. Цел на кампанията е собствениците на животновъдни ферми да получат навреме информация за необходимото преструктуриране на техните стопанства.
За целта е необходимо всички птицевъдни обекти, използващи неуголемени клетки, да преминат при отглеждането на кокошките-носачки в уголемени клетки или в алтернативни системи, считано от 1 януари 2012 година. Всички стопани на птицевъдни обекти, отглеждащи стокови кокошки-носачки в неуголемени клетки, трябва до края на годината да преустроят технологията на отглеждане на птиците съгласно изискванията на нормативните актове.
От Българската агенция по безопасност на храните са потвърдили, че ЕК няма да удължи този срок, нито да даде преходен период за използване на неуголемени клетки при отглеждането на стокови кокошки носачки след 1 януари 2012 година и решението е окончателно. След този срок съществуват две възможности за отглеждането на птиците - чрез използването на т. нар. алтернативни технологии или чрез използване на уголемени клетки.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg