EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Хотелите най - най ...

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Хотелите най - най ...

mail16:50 | 19.05.2011прегледи 917 коментарикоментари 0


По света има огромен брой хотели, но десетина от тях се открояват поради различни причини. Германският в. "Ханделсблат" представя някои от тях.
Най-високият
От края на март 2011 г. рекорда за най-висок хотел в света е за хотел Риц-Карлтън (Ritz-Carlton) в Хонконг, който се разполага между 102-рия и 108-мия етаж на хонконгския Световен търговски център. Със своите 118 етажа и 184 метра сградата е четвъртата по височина в света.
Най-скъпият
Според туристическият сайт lastminute.de нощувка в апартамента Кралски пентхауз на женевския хотел Президънт Уилсън (President Wilson) струва 40 000 евро. Срещу тази цена гостът получава площ от 1600 квадратни метра.
Най-големият
Градът на хазарта Лас Вегас чупи множество рекорди, но хотел Винишън (Venetian) е най-големият в света, предлага 7000 стаи и имитация на венецианския мост "Риалто", под който плават гондоли.
Най-дългият
Емирейтс палас (Emirates Palace), който принадлежи към групата Кемпински (Kempinski), всъщност е не толкова хотел, колкото истински дворец. Той заема 1 км. от плажната ивица на Абу Даби.
Най-луксозният
Високата 300 метра сграда на дубайската сграда Бурдж ал Араб (Burj Al Arab) с форма на издуто от вятъра корабно платно е един от символите на амбициите на емирството. Хотелът е първият седемзвезден в света, като идеята за двете допълнителни звезди не е на маркетинговия отдел, а на журналист.
Най-големият басейн
Тази категория е спорна - курортът Сан Алфонсо дел Мар в Чили има изкуствена лагуна със солена вода, но пък хавайският Гранд Уайлеа (Grand Weilea) разполага с девет басейна и водни пързалки, огромен басейн на шест нива и първият в света воден асансьор.
Басейн на най-голяма височина
Да плуваш на 195 метра над покривите на Сингапур. Басейнът на хотел Марина бей сандс (Marina Bay Sands) със своите 151 метра дължина е най-големият от своя тип и предлага несравнимо усещане за "плуване в облаците".
Най-малкият
Според книгата на рекордите "Гинес" това е тризвездният хотел Пунта гранде (Punta Grande) на канарския остров Ел Иеро - съществува от 17-ти век и предлага само 4 стаи и рибен ресторант.

Най-старият
Хотел Клементин (Clementin) в старата част на Прага е създаден през 14-ти век и е широк едва 3,28 метра.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg