EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Хонорарът на Доган законен, реши съдът

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Хонорарът на Доган законен, реши съдът

mail15:00 | 14.02.2011прегледи 496 коментарикоментари 0


Лидерът на ДПС Ахмед Доган ще запази хонорара си от над 1,5 милион лева за консултантската си дейност за хидровъзел "Цанков камък", язовир "Тунджа" и каскадата "Горна Арда". Сокола не е нарушил Закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси, получавайки парите, реши днес петчленен състав на Върховния административен съд, съобщи Стандарт НЮЗ.
Доган не само няма да върне сумата в хазната. Точно обратното - според закона, държавата ще заплати на ДПС лидера направените допълни разноски по делото.
Делото за конфликт на интереси срещу Ахмед Доган беше заведено по преписка на парламентарната комисия "Антикорупция". Депутатите настояваха той да върне хонорара си, тъй като е подписал договора си по времето, когато партията му е била не само част от управляващата коалиция, но и мандатоносител.
Сред аргументите на комисията беше и това, че Сокола не е декларирал сумата в декларацията за конфликт на интереси, въпреки че по-голямата част от парите са получени през 2009 г. когато вече е действал съответния закон.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg