EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Хонда обяви загуби, въпреки добри продажби

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Хонда обяви загуби, въпреки добри продажби

mail20:05 | 14.05.2019прегледи 914 коментарикоментари 0


Хонда (Honda) обяви загуби за периода януари-март въпреки нарасналите продажби, тъй като неблагоприятният обменен курс и други разходи са се отразили отрицателно върху резултатите, предаде Асошиейтед прес. Хонда съобщи, че е отчела загуби от 13 милиарда йени (118 милиона долара) за финансовото четвърто тримесечие в сравнение с печалбата от 107,7 милиарда йени за същото тримесечие на предходната финансова година.

Тримесечните продажби са нараснали с 3 процента до 4,05 трилиона йени (37 милиарда долара). Хонда е регистрирала печалба от 610,3 милиарда йени (5,5 милиарда долара) за финансовата година, приключила през в края на март. Това е спад с 42 процента на годишна основа заради прекратените данъчни облекчения от САЩ, които повишиха печалбата през предходната година.

Главният изпълнителен директор на Хонда Такахиро Хачиго заяви, че третият по големина японски автомобилен концерн ще рационализира продуктовите си предложения, като обедини различните модели и увеличи споделянето на частите, за да се намалят разходите.Той каза, че първият модел, който ще бъде създаден по новите правила, ще бъде пуснат на пазара през идната година.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg