EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Холандският бизнес иска българи и румънци за работа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Холандският бизнес иска българи и румънци за работа

mail11:00 | 10.12.2010прегледи 1456 коментарикоментари 0


да работят в страната без разрешително. Правителството обаче изглежда не приема това искане, пише холандският ежедневник "Де Телеграаф", цитиран от друг местен вестник - излизащият на английски език "НИС нюз булитин".
Министърът на социалните грижи и заетостта Хенк Камп уведомил бизнеса, че при всички случаи иска да остави границите затворени за българи и румънци до 2014 г. "Първо трябва да решим сегашните проблеми", аргументирал се той. Камп посочил, че в Хага, 40 процента от леглата в центровете за настаняване на бездомници са заети от хора от централноевропейски държави, а Ротердам също е обезпокоен от нарастващия брой източноевропейци, пристигащи в града.
Браншови организации обаче твърдят, че имат нужда от работна ръка от България и Румъния. Тези две страни "са пълноправни членове на Европейския съюз. Следователно е съвсем логично също така да бъде разрешено напълно свободно движение на работната ръка", смята асоциацията за селско стопанство и градинарство Ел Те О (LTO).
България и Румъния се присъединиха към Европейския съюз през 2007 г. По онова време обаче Холандия се опасяваше от наплив на граждани на тези две държави и затова отложи премахването на изискването за тях да имат разрешително за работа.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg