EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Харманли строи инсталация за разделно компостиране

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Харманли строи инсталация за разделно компостиране

mail07:15 | 10.09.2019прегледи 811 коментарикоментари 0


Започна изграждането на общинска инсталация за компостиране на разделно събрани биоразградими и зелени отпадъци в Регионалното депо за неопасни отпадъци край Харманли, съобщи общинският пресцентър. Старт на строителството дадоха кметът на общината Мария Киркова и областният управител на Хасково Станислав Дечев.
Общата стойност на проекта по ОП "Околна среда" възлиза на 3,246 млн. лева, от които Европейският фонд за регионално развитие осигурява над 2 млн. лева. Националното съфинансиране е над 366 069 лв., собственият принос - над 274 179 лева плюс ДДС за над половин милион лева, уточниха от местната администрация.
На терен от 10 дка ще бъде изградено съоръжение за компостиране на зелени и биоразградими отпадъци. Ще бъдат обособени различни зони за приемане, раздробяване и смесване на биоотпадъците. Ще бъдат внедрени машини и оборудване за дейността, предвижда проектът.
Капацитетът на преработваното количество ще е до 3000 тона отпадъци годишно, които ще бъдат доставяни от всички населени места в общината. Инсталацията трябва да доведе до намаляване на общото количество депонирани отпадъци в регионалното сметище.
Освен това "зеленият" отпадък ще бъде превръщан в кoмпocт. Ще бъдат разкрити и нови работни места.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg