EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Хакерите работели с "Биволь"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Хакерите работели с "Биволь"

mail14:15 | 31.07.2019прегледи 669 коментарикоментари 0


Мярката срещу Иван Тодоров, собственик на "ТАД груп" и обвинен в кибертероризъм, ще се гледа при закрити врата в Специализирания съд. Това обяви прокурор Евгения Станкова, завеждащ отдел "Антитероризъм", на брифинг във връзка с разследването срещу Тодоров заради хакването на базата данни на НАП.
   Станкова обясни, че мярката ще бъде закрита, тъй като се касае за данни свързани с националната сигурност и се цели да не се разгласява информация, която може да предизвика допълнително социално напрежение и паника в населението.
   Наблюдаващият прокурор по делото каза още, че Тодоров не е съдействал на разследването и не е предоставил паролите, за да бъдат разшифровани иззетите компютърни конфигурации от фирмата. Той и търговският директор на фирмата са обвинени в подбудителство към кибертероризъм, а служителят Кристиян Бойков като извършител.
    Служители на фирмата са дали показания, че целенасочено са избирани фирми, чиито данни да бъдат копирани. При разследването бяха открити и други бази данни освен тези на НАП. Разпитвани са и служители на НАП за това какви данни са били източени от агенцията.
   Около две седмици преди задържането на Бойков данни са били предоставени на сайта "Бивол", каза още Станкова и че е имало скрит чат между единия от обвиняемите и собственика на сайта.
   От анализа на доказателствата става ясно, че целта на атаката е била да бъде създадена социална нестабилност и срещу действащата в момента политическа система, обясни прокурорът по делото като допълни, че се е създала и заплаха за националната сигурност.
   Прокурор Станкова обясни, че от доказателствата става известно, че е осъществено посегателство върху сървъра на поливните системи, които са пред парламента. По думите й имало желание, евентуално, при преминаването на автомобили на различни, може би държавни глави или гости на НС, да бъде активирана поливната част пред парламента, и да се създаде затруднение в придвижването. "Създавайки такава нестабилност, води след себе си нестабилност на цялата политическа система", каза още Станкова./БТА

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4146