EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Френска компания проучва кожарска фабрика у нас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Френска компания проучва кожарска фабрика у нас

mail13:40 | 16.04.2015прегледи 807 коментарикоментари 0


Френската компания Recife (Ресиф) е готова да инвестира в придобиването на кожарска фабрика в България. Това стана ясно от среща на министъра на икономиката Божидар Лукарски със собственика на марката Стефан Арнал в Париж, съобщи пресцентърът на Министерството на икономиката. Recife произвежда луксозни кожени изделия и аксесоари за цял свят - калъфи, колани, чанти, визитници и др. Компанията има предприятия във Франция и Испания, а в момента проучва фабрика "Пролет" в Димитровград.

„Искаме да разширяваме своята дейност с инвестиции в Европа, където можем по-лесно да следим производството и качеството“, заяви Стефан Арнал. Това е и основната причина да се насочат към България, а не към Китай и други страни от Азия, където работната ръка вече не е евтина.

На срещата министър Лукарски изтъкна, че България може да предложи добре обучени кадри и високо качество в кожарската индустрия. Recife са готови да възложат и на други български предприятия да бъдат подизпълнители за детайли към продукцията им - ципове, дръжки, щампи и др.

Министър Лукарски възложи на изпълнителните директори на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев и на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия Мариета Захариева, които също присъстваха на срещата, да проучат възможностите кои наши фабрики могат да отговорят на изискванията на компанията.

Стефан Арнал изрази своите очаквания, че стъпването на Recife в България ще привлече и други големи френски производители на кожени изделия.

Още една френска компания заявява интерес за инвестиране в България. Това е Декатлон, която обмисля инвестиция в производството на спортни стоки у нас. Това стана ясно на среща на министър Лукарски с регионалния мениджър на компанията, който отговаря за България г-н Франк Блуменфелт. Декатлон ще търси български партньори за производството на спортни стоки като велосипеди, раници, спални чували и каски. Компанията предвижда да отвори и два нови магазина – в Бургас и в София. По думите на регионалния мениджър България е привлекателна за инвестиции, икономиката е стабилна, а данъците благоприятни.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150