EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Франция облекчава правила за земеделска земя

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Франция облекчава правила за земеделска земя

mail18:02 | 08.08.2022прегледи 632 коментарикоментари 0


Франция ще смекчи правилата относно сеитбооборота и угарите през следващата година, за да помогне за увеличаване на производството на фона на войната в Украйна, която обтегна световните пазари на храни, съобщи френското министерство на земеделието, цитирано от Ройтерс.

Франция, най-големият селскостопански производител в Европейския съюз, се възползва от изключения от правилата на селскостопанската политика на ЕС, одобрени от Европейската комисия, се казва в изявление на министерството. 

Същевременно Германия предупреди, че едва ли е възможно да бъде осъществена навреме доставката от украински пристанища на милионите тонове зърно, което е блокирано в тях, предвид началото на прибирането на новата реколта. 

Винсент Щамер от Института за световната икономика (IfW) в Кил обяви, че ще са необходими 570 товарни кораба за транспортирането от черноморските пристанища на 20-те милиона тона зърно, които са складирани там.

"Започва прибирането на новата реколта от зърно и спешно ще са необходими складове за съхраняването му. За да бъдат изпразнени от зърното в тях, ще е необходимо то да бъде извозено и с друг вид транспорт, като влакови композиции или камиони например", отбеляза Щамер, цитиран от ДПА./БТА


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg