EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Франция: Ключов производител съкращава работници

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Франция: Ключов производител съкращава работници

mail13:35 | 06.12.2018прегледи 1335 коментарикоментари 0


Френският производител на стоманени тръби Валурек (Vallourec) планира съкращаване на работни места във Франция и Германия, за да намали разходите и дълговото си бреме. Това съобщи френското бизнес списание "Шаланж", цитирано от Ройтерс. 

Според изданието мерките за намаляване на разходите могат да засегнат общо 1800 работни места - 1200 в три локации във Франция и 600 в Германия. 

Говорител на компанията отказа коментар. 

Валурек, която доставя тръби за петролния и газов сектор, се опитва да възстанови позициите си след срива на цените на черното злато през 2015 година. 

В резултатите си за третото тримесечие, оповестени на 15 ноември, компанията съобщи, че продължава плана си за преструктуриране и прави значителни съкращения на разходите, без обаче да посочи подробности. 

Международната рейтингова агенция Standard & Poor's понижи рейтинга на Валурек от "В" до "В-" с негативна перспектива. Агенцията посочи, че макар да очаква представянето на компанията да продължи да се подобрява през идните тримесечия, това вероятно ще се случи с по-бавен темп от очакваното по-рано. 

Към 30 септември производителят е обявил нетни задължения от 2,1 млрд. евро (2,37 млрд. долара), съобщи рейтинговата агенция и допълни, че основната му слабост остава високата разходна позиция, най-вече по европейски активи. 

След съобщението на рейтинговата агенция Валурек увери, че ликвидността му е стабилна. /БТА


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg