EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Франция - данъчни облекчения за компании

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Франция - данъчни облекчения за компании

mail13:30 | 07.11.2012прегледи 323 коментарикоментари 0


Правителството на социалистите във Франция представи мерки за насърчаване на затруднения промишлен сектор и за подобряване на конкурентоспособността на износителите, но пакетът не покрива изцяло очакванията за шокова терапия, препоръчана от водещи индустриалци, предаде Ройтерс. Премиерът Жан-Марк Еро предложи нови насърчителни мерки за инвестиции в иновациите, дребния бизнес и обучението, както и данъчни облекчения за компаниите, които запазват работните си
места във Франция, като начин да се намалят разходите им на фона на сегашния икономически спад.
Мерките включват данъчни облекчения на стойност 20 милиарда евро за период от три години, които ще бъдат финансирани от допълнително орязване на държавните разходи с 10 милиарда евро и увеличаване на потребителските данъци на стойност 10 милиарда евро, две трети от които ще дойдат от вдигнатия данък добавена стойност (ДДС).
От януари 2014 година основната ставка на ДДС нараства от 19,6 процента на 20 процента, докато данъчните облекчения ще бъдат в сила от догодина.
Главния комисар за инвестициите Луи Галоа, който е бивш президент на Европейския авиационен и отбранителен консорциум (ЕАДС) и на френските железници, връчи вчера на премиера доклад за конкурентоспособността. В него се препоръчва разходите за труд да се намалят с 30 милиарда евро, за да се предизвика "шок на доверие" и да се спре плъзгането надолу на френската икономика.
Не се очаква обаче пакетът от мерки да засегне високите разходи за труд, както препоръчаха ръководителите на компании. Френският президент Франсоа Оланд, който,според проучванията на общественото мнение, получава неодобрение за това, че не е достатъчно действен при справянето с икономическата криза, посочи, че предпочита стабилната посока към по-добра конкурентоспособност вместо шоковата терапия. Френската икономика не се нуждае от е шок, а от терапия, дълбока терапия, дълга терапия, посочи финансовият министър Пиер Московиси пред телевизия Бе Еф Ем късно снощи. Той посочи, че правителството ще приложи много от 22-те предложения в доклада на Галоа и ще ги разпредели в петгодишния си мандат, за да избегне неочаквани сътресения в потребителските данъци, които могат да засегнат домакинствата да намалят харченето на средства. Жан-Марк Еро обяви мерки за насърчаване на инвестициите в проучването и развитието, за да се помогне на компаниите да развият повече иновативни продукти, допълни ДПА. Франция трябва да възстанови статута си на голяма индустриална сила, заяви Еро. Мерките обявени от държавата "трябва да позволят на Франция да избегне спада, който ни дебне", добави той.

 

 


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1053