EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фонд финансира проекти с до 100 хил. лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фонд финансира проекти с до 100 хил. лв.

mail14:10 | 28.02.2019прегледи 633 коментарикоментари 0


Фонд „Условия на труд“ започна набирането на предложения за финансиране на проекти за подобряване на условията на труд, както и на дейности по диагностика на професионалните болести. През 2019 г. за средства от фонда могат да кандидатстват физически и юридически лица, които не са получили цялостно безвъзмездно финансиране за изпълнението на същия проект по други програми и нямат парични задължения към държавата. Към момента на кандидатстването те трябва да осигуряват работа по сключени трудови договори, както и да предлагат обслужване на своите работещи от служба по трудова медицина.

Максималният размер на средствата, с които Фонд „Условия на труд“ може да финансира един проект, е до 30 на сто от одобрените и действително извършени разходи за неговото реализиране, но не повече от 100 000 лева. Предложенията се  приемат всеки работен ден в деловодството на фонда.

Целта е със средствата да се подобрят условията на труд като микроклимат, техническа безопасност на работно оборудване, прах, шум, вибрации, осветление, лъчения, електробезопасност, пожаробезопасност, химични агенти, ръчна работа с тежести, санитарно - битови условия и други.

През 2018 г. със средства от Фонд „Условия на труд“ са реализирани проекти в 28 предприятия. Чрез тях е увеличена мотивацията на работещите и реално са подобрени условията на труд на 1 697 работници и служители. В част от предприятията относителния дял на работещите, обхванати по реализираните проекти, е от 80 до 100% от наличния персонал. 

Всички подробности за кандидатстване могат да се получат на официалната интернет страница на фонд „Условия на труд“ - https://www.mlsp.government.bg/index.php?section=POLICIESI&lang=&I=601


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg