EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми:Френски инвеститор в Кърджали

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:Френски инвеститор в Кърджали

mail13:09 | 17.04.2018прегледи 2804 коментарикоментари 1


Френски инвеститор в сферата на авиацията е проявил интерес към терените на бъдещата Индустриална зона на Кърджали в района на летището, съобщи областният управител Никола Чанев. Компанията от Франция се занимава с преоборудване на самолети. Цялата необходима информационна документация с параметрите на парцела и на пистата на летището вече е изпратена на компанията от страна на Областна администрация. Това е втората фирма, която проявява инвеститорски интерес към бъдещата промишлена зона, преди още тя да бъде изградена. Терените на бившето кърджалийско летище вече е част от Национална компания „Индустриални зони”, предстои възлагане на ПУП за определената площ от близо 105 дка. Очаква се изграждането на промишлената зона да завърши до 2 години.

--------------------

"Проучване и добив на нефт и газ" АД ще продължи и през 2018 година да експлоатира 13-те находища за петрол и природен газ в Централна Северна България, за които е сключило договори за концесии с Министерството на енергетиката. Дружество се занимава още и с преработката на суров петрол, с търговия с нефтопродукти и горива. В бизнеспрограмата на дружеството е включено и проучването на природните богатства в Блок 1-12 Кнежа, Българска суша. Разрешението за тази дейност беше удължено с още две години през януари. Проучваната площ е разположена на територията на областите Враца, Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново, уточняват от дружеството. От "Проучване и добив на нефт и газ" смятат, че районът има потенциал, който заслужава да бъде изследван и детайлно изучен. Приходите и печалбата на "Проучване и добив на нефт и газ" през миналата година са по-ниски спрямо 2016-а. Основната причина за това е, че паричните постъпления във фирмата са формирани главно от продажба на продукция (суров петрол, природен газ и нефтопродукти). Година по-рано дружеството е имало и приходи от услуги - по изпълнение на външни договори и от апорт на активи. Дружеството отчита нетна печалба от 2.923 млн. лв. и следва положителната тенденция, оформила се през последните години.

Източник: kmeta.bg, Банкеръ


 
Коментари
 
Райна - 17-04-2018 г. 13:25:32

Трябва да се наблегне повече на изследванието на собствените ни залежи и богатства, ако искаме да сме независими от чуждия петрол и газ.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg