EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Фирми:Нестле България, Булсатком

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:Нестле България, Булсатком

mail16:15 | 12.10.2020прегледи 528 коментарикоментари 0


Сред основните приоритети на Нестле България по отношение опазването на природата е да редуцира количествата използвани ресурси и да намали вредните емисии. В периода 2016 - 2020 г. Нестле България намали употребата на вода с 3470 m³, на електричество с 5502GJ, а на хартия и пластмаса - с 206,9 тона.
Компанията пое и ангажимент за намаляване количеството вредни емисии, като до момента отчита 831 т по-малко парникови емисии. През 2019 г. Нестле България премахна на 100% употребата на пластмасата за еднократна употреба от Фабрика и Администрация, като въведе повече рециклирано съдържание и биоразградими опаковки без пластмаса.
Посоките, в които ще продължи да работи компанията в периода 2020-2030 са опазване на водните ресурси, намаляване на пластмасата о отпадъка, въглеродния отпечатък и създаване на устойчиви хранителни системи. Плановете на компанията за да намали употребата на вода с 4%, да регистрира 10% по-малко отпадък и 3% по-малко вредни емисии, както и оптимизация и автоматизация на системи и процеси.

-------------------------

Булсатком увеличи сателитния си капацитет, активирайки седми сателитен транспондер от Hellas Sat. Компанията продължава работа в посока подобряване на услугите за своите клиенти, като използва новия капацитет за по-добро качеството на излъчваната картина и за увеличаване на броя канали с висока резолюция (HD канали) в портфолиото на оператора. Вече всички спортни канали, разпространявани от Булсатком са с брилянтно качество и с висока резолюция, в това число БНТ 3 и спортните канали, включени в допълнителните спортни пакети Diema Xtra и Max Sport Plus Lite.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg