EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми:ДАО, Ideal Standard, ЕИБ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:ДАО, Ideal Standard, ЕИБ

mail15:05 | 06.03.2024прегледи 377 коментарикоментари 0


Държавният авиационен оператор (ДАО)  подписа новия договор за доставка на авиационно гориво с Shell&MOH Aviation. Съгласно условията на контракта цената за тон е сходна с тази на предишния доставчик Лукойл.

Транспортният министър Гвоздейков подчерта, че стриктно се спазват изискванията на европейското законодателство, отнасящо се за доставките на горива от производители с руско участие. „Изтече срокът на дерогацията и вече руско гориво не може да се използва, и няма как да бъде доставено“, поясни Георги Гвоздейков.

На 29 февруари 2024 г. изтече договорът на Държавния авиационен оператор с „Лукойл Ейвиейшън България“ ЕООД за доставка на авиационно гориво. „Своевременно сме осигурили нов доставчик и не съществува риск ДАО да не може да изпълнява своите полети“, посочи министър Георги Гвоздейков.

----------------

Европейската инвестиционна банка (EИБ) и Обединена българска банка (ОББ) обявиха гаранционно споразумение, което се очаква да отключи ново финансиране от 150 милиона евро. От средствата ще могат да се възползват предприятия с персонал до 3000 души.

Гаранционният инструмент на ЕИБ ще спомогне за повишаване на конкурентоспособността на българския бизнес, стимулиране на икономическия растеж и насърчаване на по-устойчиво бъдеще.

Съгласно споразумението за споделяне на риска ЕИБ предоставя гаранция от 75 милиона евро за портфейл от инвестиционни заеми и заеми за оборотен капитал на български компании, което позволява на ОББ да изгради нов кредитен портфейл през следващите две години и да отпуска кредити при преференциални и гъвкави условия.

В момента ОББ има три активни споразумения с ЕИБ и ЕИФ, по които може да отпусне нови кредити на обща стойност до 2 млрд. лв.

-----------------

С интеграцията Villeroy & Boch ще се нареди сред най-големите производители на продукти за баня в Европа, с над 13 000 служители, с глобална производствена и дистрибуторска мрежа. Ideal Standard допълва бизнес модела на Villeroy & Boch. Допълващите се силни страни на двете компании на регионално ниво, стратегиите за продажби, продуктово и бранд портфолио ще повишат конкурентоспособността на Групата.

Съставът на Управителния съвет на Villeroy & Boch AG остава същия под ръководството на Габи Шуп (Gabi Schupp), Главен изпълнителен директор. Ян Петер Тевес ще продължи да ръководи бизнеса на Ideal Standard и ще рапортува на Габи Шуп.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158