EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми:Белла ще произвежда „Ренданг Паданг“

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:Белла ще произвежда „Ренданг Паданг“

mail15:05 | 06.12.2021прегледи 826 коментарикоментари 0


Хранителната компания „Белла България“ започва производство на емблематичния за индонезийската традиционна кухня специалитет „Ренданг Паданг“ – бавно приготвено телешко месо със смес от билки и подправки по автентична рецепта от западната част на о-в Суматра. Планираната инвестиция е на стойност 3 млн. щ.д. и включва закупуване на нови хранителни технологии, производствени мощности и логистично партньорство за разпространението на продукта в Европа и Близкия Изток.

Проектът се осъществява съвместно с посолството на Република Индонезия в България, които избраха „Белла България“ като партньор, с който да започнат реализацията на програмата на азиатската държава „Indonesia – Spice up the world“ в страните по света . Първият етап са страните от Европа и Близкия Изток.

Рендангът, произвеждан от „Белла България“ е по специална азиатска технология и рецепта на топ шеф кулинара Уилям Вонгсо. За гастро визитка Индонезия е избрала „ренданг паданг“, специфично овкусено месо, наситено с богатите на аромати подправки в района Паданг. Самият продукт е културно наследство на Индонезия, което е отличено като една от най-добрите храни в класацията на CNN „50-те най-добри храни в света“. Както казва майстор-готвачът Уилям Вонгсо: „Храната прави приятели, а приятелите са всичко, което има значение.“

--------------------------

Българската авиокомпания GullivAir осъществи първи исторически чартър от София до Шри Ланка. Полетът е реализиран с големия самолет Airbus A330, който може да лети на далечни разстояния без междинни кацания за зареждане на гориво.

Следващият чартърен полет до Шри Ланка е за новогодишните празници. Планира се чартърна верига до азиатската страна от края на месец януари 2022 г. до 16 май 2022 г.,

Шри Ланка е известна още като Цейлон. За любителите на културно – опознавателния туризъм се предлагат страхотни допълнителни екскурзии, като Кралската ботаническа градина или Скалният комплекс в Сигирия. Една от най-впечатляващите и красиви градини в Азия е Кралската ботаническа градина на Перадения. От трите си страни е заобиколена от най-дългата река в страната - Махавели. Различният състав на почвата на полуострова допринася за съществуването на много различни растителни видове, донесени от всички субтропични и тропични райони на Земята. Освен това уникалният почвен състав и мекият климат с балансирана комбинация от слънчеви часове и валежи имат благоприятен ефект върху растежа на растенията. Огромното биоразнообразие на ботаническата градина и живописната красота на парка привличат над 1,2 милиона посетители годишно. Разположена е на площ от 62 хектара и съдържа над 4000 различни растителни вида, над 10 000 отделни екземпляра орхидеи, канела, черен пипер, ванилия, джинджифил, индийско орехче, зелеви палми, бананови дървета, огромни палми, гигантски бамбук и др.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4142