EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми: Шел,Виваком

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Шел,Виваком

mail17:15 | 07.03.2023прегледи 1074 коментарикоментари 0


Пет централи, свързвани с консултанта Христо Ковачки, са скрили документално близо 2 млн. т въглеродни емисии и така са си спестили поне 74 691 047 евро за пет години, които иначе е трябвало да дадат за закупуване на квоти, които да покрият това замърсяване. Това сочи експертен доклад "Скритата картина на замърсяването с въглероден диоксид: как несъответствия в данните облагодетелстват топлоелектроцентралите от кръга "Ковачки", направен по поръчка от Екологично сдружение "За Земята". Топлофикациите в Перник и Сливен и ТЕЦ-овете "Бобов дол", "Брикел" и "Марица 3" са изхвърлили, без да отчетат 1 957 682 тона въглероден диоксид, като са укрили това с различни технически способи.

--------------

КЗК проучва предложеното придобиване от страна на „Шел България“ на пет бензиностанции, които са собственост на местната компания „Емко-М“. Сделката, която включва магазини за бързооборотни стоки в бензиностанциите, може да засегне пазара на дребно на горива в страната) . Базираната в Пловдив „Емко-М“ генерира приходи в размер на 1,4 млн. лева през 2019 г. в сравнение с 1,9 млн. лв. през предходната година. Двете фирми имат отношения - преди около 20 години марката „Емко-М“ изчезна от Пловдив, тъй като собствениците подписаха договор за фрайчайзинг именно с „Шел“. Той обаче бе за наем на бензиностанции. По-късно обектите на „Емко-М“ бяха отдадени на франчайз на руската „Газпром“ чрез сръбското ѝ дъщерно дружество.

----------------

Собственикът на "Виваком" и "Нова Броудкастинг груп" – "Словения Броудбанд С.а.р.л.", е внесъл в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) уведомление за сделки относно придобиване на активи на най-големия разпространител на сателитна телевизия у нас – "Булсатком". Така се разкрива, че зад сделката на Спас Русев, който доскоро бе в ръководството на телекома, всъщност стои "Словения Броудбанд". Придобиването на "Булсатком" от Русев бе обявено през август 2021 г., но финализирано година по-късно. През декември 2022 г. от от презентация за финансовите резултати за деветмесечието на 2022 . на "Юнайтед Груп" (United Group), която пряко притужава "Виваком" но самата тя е собственост на "Словения Броудбанд", стана ясно, че е дала заем на дружеството на Русев "Вива Корпорейт България" (Viva Corporate Bulgaria) от 127 млн. евро.

Източник: mediapool.bg, investor.bg


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg