EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми: Фикосота, Спиди Груп

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Фикосота, Спиди Груп

mail13:15 | 25.01.2021прегледи 839 коментарикоментари 0


Дружеството „Интелигентни трафик системи“ АД премина интеграцията със системата на Агенция „Пътна инфраструктура“ и получи правото да събира компенсаторни такси. „Диджитол Смарт Инфраструктура“ АД, приключи първия етап от интеграцията за събиране на компенсаторни такси и предстоят изпитвания в тестова и продукционна среда. До този момент компенсаторна такса можеше да бъде платена само на място при мобилните екипи на НТУ. Нарушителите се санкционират от контролния орган Агенция „Пътна инфраструктура“, чрез електронен фиш, който се обработва и издава в отсъствието на водача или на пътя в момента на установяване на нарушението от специализираните екипи на НТУ.

----------------------

"Геопост" С.А. (Франция) е взело решение да упражни своите договорни права и да изиска "Спиди груп" АД да продаде, респективно да осигури продажбата, на "Геопост" на такъв брой акции на "Спиди" АД, които представляват 45% от издадените и регистрирани акции на дружеството, съобщиха от куриерската фирма. Покупко-продажбата на акциите, предмет на опцията за придобиване, ще бъде осъществено чрез доброволно търгово предлагане, проектът за което ще бъде внесен от "Геопост" в Комисията за финансов надзор. Предлаганата цена за акция от 58.67 лева. Във връзка с това, "Геопост" и "Спиди груп" са сключили Опционен договор за продажба и придобиване на акции, влизащ в сила на датата на придобиване от френската фирма на акциите, предмет на опцията за придобиване.

--------------------

Върховният административен съд оправда "Фикосота фууд" (допреди година "Итал фууд") по две обединени дела, заведени от компанията "Дъ Бейкърс" в Комисията за защита на конкуренцията. Спорът беше около "Брускети Марети" и се отнасяше за наличие или не на увреждане на репутацията на конкурент и заблуждаваща реклама. И двата отговора на магистратите са отрицателни. През март 2018 г. Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи 71.8 хил. лв. глоба на "Итал фууд" - производител на "Брускети Марети" (Bruschette Maretti), заради опит да попречи на дистрибуцията на конкурентен продукт. Производството започва по жалба на "Ню бейкъри" - производител на брускети "Крамбълс" (Krambals), в която се твърди, че "Итал фууд" е увредила доброто име на конкурента.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg