EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми: Теленор, Общинска банка, Viber

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Теленор, Общинска банка, Viber

mail12:34 | 31.10.2016прегледи 1292 коментарикоментари 0


През третото тримесечие на 2016 г. броят на абонатите на Теленор България се увеличи с 37 000, най-вече поради активния туристически сезон. Към края на периода, общият брой на абонатите намаля с 6% в сравнение със същия период на миналата година. Средните приходи на един абонат се увеличиха с 13%, най-вече заради увеличеното потребление, благодарение на 4G и увеличените приходи от взаимна свързаност. Общите приходи се увеличиха с 4% благодарение на по-високите постъпления от услуги и взаимна свързаност, които компенсираха спада в продажбите на устройства. Приходите от абонаменти и трафик се увеличиха с 2%. EBITDA се увеличи с 1% в резултат от усилията на компанията за оптимизация на разходите. Капиталовите разходи през периода бяха най-вече свързани с мрежата на Теленор и разширяването на 4G услугите на компанията. В края на периода, 4G мрежата на оператора покрива 76% от населението.

 **************

Вече е факт и третата монета от специалната лимитирана серия на Общинска банка, посветена на столицата, наречена „София през вековете“. Последната монета е достоен завършек на монетната програма на Общинска банка за 2015 – 2016 г. Монетата пресъздава облика на съвременна София, изобразявайки герба на столицата. Монетата впечатлява с прецизност и високо качество на изработка. Тя е отсечена от сребро с проба 999/1000, има частично златно покритие, тегло 1 Oz или 31.1035 гр., диаметър 40 мм. Тиражът е нумизматичен, пуснати са едва 500 броя за цялия свят.

*********

След като в края на септември Viber, едно от водещите приложения за комуникация с повече от 800 милиона уникални потребители от цял свят, пусна първия си изцяло български герой Макс, днес стикер пакетът с 22 визии може да се похвали със завиден успех - 155 хиляди сваляния само за месец. С това компанията затвърждава своята амбиция да се доближи максимално до българските потребителите, създавайки уникално съдържание на родния им език. 

 

 

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg