EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми: "Рубин", Булмаркет

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: "Рубин", Булмаркет

mail17:05 | 07.11.2023прегледи 688 коментарикоментари 0


Нова инвестиция в размер на 110 милиона лева обявиха от стъкларския завод "Рубин" в Плевен. Проектът, с който се предвижда и разкриването на 150 нови работни места, е за изграждане на нова 300-тонна ванна пещ.

Предприятието изпълнявав момента двата инвестиционни проекта, получили сертификат за инвеститор клас "А" по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ), по коийто вече са разкрити 550 работни места. По проекта за новата инвестиция, също е подадено искане от инвеститора за сертифициране по ЗНИ.

Общата стойност на инвестициите на дружеството след изпълнение на новия проект ще достигнат около 250 милиона лева. В проекта за изграждане на ванната пещ са предвидени редица иновации при управлението, което ще се извършва с реални данни от смарт контрол център, намаляване на вредните емисии. Още през февруари тази година компанията "Глас контрибюшън", която стои зад стъкларския завод "Рубин" в Плевен обяви, че ще инвестира над 100 милиона лева в предприятието.

Проектът за изграждането на 300-тонна пещ е изпълнен от германските компании Nikolaus Sorg GmbH&Co.KGc, Sorg Feuerungsbau und Service GmbH и Excelsius Global Services GmbH. 

-----------------

Булмаркет продължава последователната си програма за възобновяване дейността на бившия Локомотивен и вагонен завод в Русе и изграждане на модерен индустриален парк. Дъщерното дружество на компанията, което е собственик на завода, вече е пререгистрирано на „Индустриален парк ЛВЗ“ ЕООД.

Идейният проект е одобрен от инвеститора и се предвижда запазване на всички съществуващи производствени халета. Планира се въвеждането на високотехнологично производство, както и сериозна научно-изследователска дейност в партньорство с два университета в сферата на иновации в железопътния транспорт.

Направени са постъпки за регистрация на Индустриален парк ЛВЗ по новия Закон за индустриалните паркове, както и са внесени проектни книжа в Община Русе. Управлението на Индустриален парк ЛВЗ е възложено на инж.Спасимир Димитров, доскорошен директор на дирекция „Обществен ред и сигурност“ в Община Русе. Източник: БСК,rusemedia

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg