EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Фирми: Находище Чирен, Кaufland България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Находище Чирен, Кaufland България

mail15:09 | 15.06.2022прегледи 1024 коментарикоментари 0


Държавният газов оператор "Булгартрансгаз" е решил да прекрати и трите поръчки за разширението на газохранилището в Чирен до 1 млрд. куб. м., две от които са блокирани от жалби пред Комисията за защита на конкуренцията още на етап подаване на офертите, а за третата се очаква същото. Така за тях ще се обявят нови обществени поръчки, които ще са по-различни от сега прекратените. Причините са в намерението на дружеството да преформатира финансовата част на обществените поръчки – осигуряването на средствата и начина на плащане, заради очакваната държавна гаранция за теглене на 207.6 млн. евро заем от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР).

------------------

Белгийският производител на микрочипове Melexis откри своята високотехнологична сграда в София след инвестиция от €75 милиона. Към вече съществуващата площ на сградата - 7 500 кв. м. са добавени нови 15 000 кв. м., на които се помещават офисни пространства, научноизследователска, развойна, производствена дейност и складова база, съобщиха от компанията. Новото производство разполага с капацитет за над 450 машини. В момента в българския офис работят над 650 души, което го прави най-големият за компанията в световен мащаб. В изпълнение на поетия ангажимент през 2021 година да разшири екипа си в страната със 160 нови служители, Melexis България активно наема хора в производството и в инженерните си екипи.

---------------------

Иван Чернев е избран за главен изпълнителен директор на Kaufland България. Той поема поста от Валтер Волф, който напуска компанията. Kaufland е представена в България от 2006 година. Към днешна дата компанията има 61 хипермаркета в 35 града в страната. Веригата е лидер в сектора на модерната търговия с годишен оборот от близо 1.7 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6500 служители. Компанията е направила у нас инвестиции от 1.6 млрд. лева, които са вложение в различни дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

------------------

Дружеството собственик на лятната къпалня „Мария Луиза“ в Борисовата градина в София има намерение да спре разрухата на обекта, да го възстанови и отвори за посетители. Съобщението е на „Парк Мария Луиза“ АД и е направено от Тодор Тодоров, ръководител на проектите на фирмата. Комплексът не функционира от 2005 г. Столична община е миноритарен собственик в "Парк Мария Луиза" АД чрез общинската фирма "Софийски имоти", което държи 41.96% от собствеността. Останалите 58.04% си поделят фирмите - "Карплеон" ЕООД и "Юромарк асет мениджмънт" ООД. През март 2020 г. Столична община възложи на общинската фирма "Софинвест" да изготви пазарна оценка на терена, върху който е изградена къпалнята с изградените върху него сгради и съоръжения.

Източник: медии, фирми


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg