EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Фирми, назначения

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми, назначения

mail15:03 | 27.03.2018прегледи 4777 коментарикоментари 0


За седма поредна година Националната браншова организация за електрическа мобилност ИКЕМ (член на БСК) връчи Годишните награди „Кубратов меч“ – за принос в развитието на електрическата мобилност в България през 2017 г.

Голямата награда „Кубратов меч” за цялостен принос в сферата на електрическата мобилност в България, за разработка на цяла гама зарядни станции за електрически превозни средства, включително на зарядна станция за бърз заряд - 44 киловата, и развойна дейност в тази област, беше връчена на „Елпром ЕМЗ“ - гр. Шабла, с управител Димитър Арнаудов.

В категория „Екипен проект за 2017 г.“, за осъществяването на успешен модел за внедряване на електробуси в България и мултиплицирането му в Австрия и Италия призът отива при „Чериът Моторс“ АД – София.

„Райд Шеър България“ АД  получи отличието в категория „Български продукт 2017“, за въвеждане на услугата „споделена мобилност“ СПАРК, създаваща възможност за намаляване на трафика и устойчиво придвижване с електрически превозни средства.

АК Магнит АД – София е отличената компания в категория „Бизнес постижения през 2017 г.“, за цялостен модел на производство на зелена енергия, инсталиране на зарядна станция и нейното потребление за транспортните нужди на компанията.

------------------

От началото на тази година Starbucks предлага вече и еспресо капсули за приготвяне чаша кафе у дома. Предлагат се четири вида еспресо капсули с различен произход – Латинска Америка, Африка и Азия, така че да могат да задоволят индивидуалните предпочитания на клиентите. Еспресо капсулите са съвместими с машини Nespresso®*, DeLonghi* и Krups*. Произведени са от пластмаса и са покрити с алуминий от двете страни, което гарантира идеалния вкус на кафето. Заедно с въвеждането на капсулите Starbucks стартира и програма за рециклиране. Всеки клиент може да върне опаковките от използваните еспресо капсули в заведенията на кафе веригата, където отпадъците се разделят и рециклират - като източник на енергия или се използват наново за производството на материали като пластмаса и алуминий. По този начин всеки потребител може лично да допринесе за състоянието на околната среда.

---------------------

Петя Жекова e новият мениджър „Маркетинг“ за България, Хърватия и Словения на подразделението за ваксини Sanofi Pasteur на фармацевтичната компания Sanofi. Тя ще отговаря за разработването на тригодишните стратегически и оперативни бизнес планове в трите държавите в съответствие с цялостния план на компанията на база оценка на нуждите на пазара и потребителите. В нейните отговорности влизат още разработването и изпълнението на маркетингови стратегии, годишни бизнес планове и оценка на пазарната ситуация във всяка страна. Петя Жекова се присъединява към екипа на Sanofi Pasteur през 2011 г. като мениджър „Маркетинг и продажби“ за България. През 2017 г. успешно въведе на пазара новата четиривалентна ваксина против грип. Петя Жекова е магистър по икономика и здравен мениджмънт. Работи във фармацевтичната индустрия в областта на ваксините повече от 10 години.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg