EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми: Лидл, Била в социална роля

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Лидл, Била в социална роля

mail13:05 | 10.11.2021прегледи 692 коментарикоментари 0


200 чувала отпадъци, надхвърлящи един тон събраха местни доброволци и представители на сдружение „Балканка“ в акция по почистване на 20-километрова отческа по поречието на р. Треклянска. Участъкът обхваща райони в общините Земен и Трекляно и 7 населени места в тях - селата Пещера, Враня стена, Калотинци, Раянци, Габрешевци, Трекляно и Средорек.

Акцията е втори етап на тазгодишното издание на инициативата „Дай шанс на Балканката“. В началото на миналия месец с 10 000 малки пъстърви бе зарибен 10-километров участък на река, приток на Искър. Проектът е насочен към опазването биоразнообразието в България и конкретно на един от най-застрашените от изчезване видове – балканската пъстърва.

Над 90% от събрания боклук са пластмасови и текстилни отпадъци. По този начин акцията предотврати попадането им в реката и опазването на балканските пъстърви, които са силно уязвими в замърсени и бедни на кислород води.

През последните  8 години Лидл България допринесе за зарибяването с над 390 000 балканските пъстърви в над 30 български реки. По този начин компанията подкрепи опазването на популацията на един от най-застрашените и изчезващи видове в речните басейни у нас.

---------------------------

През третото тримесечие на 2021 г. (юли-септември), BILLA България подпомогна 700 социално слаби лица и още 306 лица, настанени в осем институции в страната, като събра и дари над 3 362 кг хранителни продукти. Подкрепата е част от благотворителна кампания „Купи и дари“, която веригата реализира съвместно с Български Червен кръст вече пет години. В хода на кампанията, традиционно най-големи са постъпленията на продукти от първа необходимост: брашно, варива, макаронени изделия, захар и захарни изделия, олио, зеленчукови и месни консерви.

Най-голямо количество продукти, дарени към индивидуални бенефициенти, е събрано и дарено в област Варна – над 309 кг, следвана от Бургаския регион – над 247 кг, и Пловдив – над 237 кг. Впечатляващи са и резултатите в област Русе, където количеството възлиза на над 196 кг. Отчитайки данните по друг параметър – брой хора, получили дарение под формата на хранителни продукти, първенец е област Пазарджик, където бенефициентите са общо 136. На второ място е област София-град, където подпомогнатите лица в нужда са 128.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg