EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Фирми: Кимкооп, Рен Технолоджи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Кимкооп, Рен Технолоджи

mail13:10 | 04.10.2021прегледи 1118 коментарикоментари 0


До края на годината Рен Технолоджи ще предостави възможност на 6 български производителя безплатно да изпробват иновативна система за засичане на вакуум. Базираната в Пловдив компания е официален представител на немския производител на системи за инспекция и контрол на качеството KoCoS Technology Group и цели да внедри на българския пазар последното поколение вакуум детектори INDEC VD 100.  

Посредством инфрачервен оптичен сензор вакуум детекторите INDEC автоматично инспектират капачките на широка гама контейнери като бутилки, буркани и консерви и определят дали те са затворени херметически. Проверката се случва динамично и безконтактно, което позволява поточната линия да не спира. Контейнерите, които показват недостатъчни нива на вакуум, имат затворени накриво или липсващи капачки, биват надеждно идентифицирани и отстранени от продуктовия поток.

В рамките на кампанията българските производители получават възможност безрисково да изпробват системите в своите реални производствени условия и сами да се убедят в техните качества. Рен Технолоджи ще покрие разходите по транспорт, монтаж и настройка на системата, и ще предостави на компаниите възможност да извършат 100% инспекция на своята продукция в рамките на една работна седмица. Вакуум детекторът INDEC VD 100 може да тества до 600 съда в минута, отстранявайки надеждно несъответстващата продукция спрямо стандартите на производството. В края на периода фирмите ще получат статистика за ефективността на линията, базирана на 100% от продукцията в рамките на фиксирания период за тест.

-----------------------------

В Тракия Икономическа Зона Пловдив бе открита фабрика за високоспециализирана оптична техника, собственост на българската компания Кимкооп Холдинг . Вложенията на Кимкооп в новата фабрика надхвърлят 7 милиона лева. Осигурените работни места за висококвалифицирани специалисти в момента са 50 като плановете са в следващите няколко години те да надхвърлят 120.

Кимкооп e с 30 годишна история и има изградена репутация на международния оптичен пазар. Тя е водеща компания в обработката на инфрачервена оптика в България. Чрез партньорство с чуждестранни експерти разработва технологии, които са уникални за България и региона. Компанията е изцяло експортно ориентирана към световните пазари като основни сред тях са Франция, Великобритания, САЩ, Израел, Германия и Италия.

Ключов инвеститор в Кимкооп e Светозар Георгиев, създател на Telerik и на Telerik Academy.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg