EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Фирми: КВС, БДЖ, Дънди

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: КВС, БДЖ, Дънди

mail10:05 | 20.05.2019прегледи 1102 коментарикоментари 0


Белгийската финансова група KBC отвори български клон на лабораторията си за иновации SurfStudio@ОББ и SurfStudio@ДЗИ, която вече функционира успешно още в Белгия, Ирландия, Чехия, Словакия и Унгария. SurfStudio цели да се превърне в платформа за споделяне на иновации и обмяна на идеи в ОББ, ДЗИ и останалите компании от Групата. Първата разработка на ДЗИ е общ проект между VIVACOM, ДЗИ и Сирма Груп Холдинг. Нарича се e-SOS и представлява безплатно мобилно приложение за бърза връзка с екипите за спешна помощ и с избраните лични контакти на ползвателя му. Бутонът SOS дава възможност за директна връзка с екипите на 112, както и възможност за споделяне на точното местоположение на ползвателя и неговото здравно досие с избраните спешни контакти. Приложението позволява да се визуализират избрани контакти на картата, за да може потребителите му да поддържат връзка със своите близки.

----------------

БДЖ "Пътнически превози" и БДЖ "Товарни превози" регистрират отрицателен финансов резултат за първите три месеца на тази година. Новото ръководство на БДЖ обяви, че вагоните не са в движение, а закъсненията, натрупани в рамките на година, са общо 430 000 минути, или почти 230 денонощия. "Холдинг БДЖ" отчита печалба в размер на 2.1 млн. лв. за тримесечието. Новото ръководство на БДЖ бе назначено в края на 2018 г. след конфликт между транспортния министър Росен Желязков и бившите шефове на железниците. "Пътнически превози" влошават загубата си и от 250 хил. лева за първото тримесечие на 2018 г. дружеството вече е на загуба от 8.8 млн. лева за същия период на 2019 г. Влошаването се дължи най-вече на големите разходи за ток и персонал. Намаляват обаче и хората, които избират този вид транспорт - приходите от превоз на пътници са намалени с 53 хил. лева спрямо същия период на 2018 г. - основно от по-малкия брой на издадените карти с намаление.

--------------------

Златодобивната компания "Дънди прешъс металс Челопеч" е понижила приходите си през първото тримесечие на 2019 година, показва отчетът на канадския собственик Dundee Precious Metals (DPM). Печалбата също спада заради по-високите разходи и по-ниските цени на златото. През 2019 г. DPM ще увеличи производството си в България, след като новата й мина в Крумовград започне да продава концентрат, което се очаква да стане до средата на годината. Данните на канадската компания показват, че произведеният медно-златен концентрат в Челопеч е намалял с 13% през първото тримесечие спрямо същия период на миналата година. Другият продукт на "ДПМ Челопеч" - съдържащият злато пиритен концентрат, е в приблизително същите обеми като миналата година. Общото количеството на добитите мед, злато и сребро е спаднало заради по-ниското съдържание на метали в рудата.

Източник:Банкерь, Сега, Капитал


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 963