EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми: Дойче Бан, Хонда

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Дойче Бан, Хонда

mail17:40 | 27.06.2023прегледи 875 коментарикоментари 0


Японският производител "Хонда" (Honda) изтегля близо 1,2 милиона автомобила от американския пазар, заради проблеми с изображението от камерата за задно виждане при някои модели, съобщи Асошиейтед прес.

Изтеглянето обхваща определени миниванове от модела "Одисей" (Odyssey), произведени от 2018 до 2023 г., както и спортни високопроходими автомобили (SUV) от модела "Пайлът" (Pilot), произвеждани от 2019 г. до 2022 г., и такива от модела "Паспорт" (Passport) - от 2019 г. до 2023 г.

В документация, свързана с изтеглянето и оповестена от американските регулатори, отговарящи за безопасността на движението, от "Хонда" обясняват, че проблемът е възникнал заради дефектен конектор на коаксиален кабел.

Националната администрация за безопасност на движението по пътищата на САЩ предупреждава, че ако изображението от камерата за задно виждане не се показва, това може да намали видимостта на водача и да увеличи риска от катастрофа.

Японската компания съобщи, че е получила близо 274 000 гаранционни искания от май 2017 г. до 8 юни 2023 г.

Няма съобщения за пострадали хора.

Клиентите ще биват уведомявани за изтеглянето от 24 юли, а дилърите ще заменят безплатно дефектиралите елементи.

----------------------------------

Германският жп оператор "Дойче бан" (Deutsche Bahn) представи мащабни планове за развитие на над 33 000-километровата си мрежа, включително за подобряване на точността на влаковете - проблем, заради който компанията често е критикувана, предаде ДПА, като за целта са предвидени 4 млрд. евро.

По-голямата част от средствата ще бъдат инвестирани в железопътната мрежа до 2027 г., макар че ще продължат да постъпват и до 2030 г., каза представител на ръководството на компанията, изброявайки 355 планирани мерки, най-вече в региони с по-слаб трафик. 

Пакетът ще има "положителен ефект върху цялата мрежа, така че очакваме на края точността да се подобри с 4 процентни пункта", каза Бертолд Хубер от борда на "Дойче бан".

Точността на влаковете на "Дойче бан" е значителен проблем през последните години. През 2022 г. една трета от влаковете са пристигали на местоназначението си, изоставайки с 6 минути от разписанието, според основната дефиниция на компанията за закъснение. 

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg