EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Фирми: Била магазини, Пикадили несъстоятелност

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Била магазини, Пикадили несъстоятелност

mail18:03 | 11.04.2016прегледи 1120 коментарикоментари 0


Търговската верига BILLA ще открие общо десет нови магазина в България през 2016 година. Дружеството ще открие четвъртия магазин от тях на улица "Гюешево" в София. Предстои пускането в експлоатация на общо шест обекта. В момента работят 102 магазина, от които 37 са в София. Четири от шестте бъдещи обекта също ще бъдат в столицата. Планирани са локации в кварталите „Хаджи Димитър”, „Мусагеница”, както и на улиците „Славянска” в центъра и „Хайдушка поляна” в район Красно село. За изминалите 16 години веригата е инвестирала над 540 милиона лева, което е осигурило работа на точно 4358 служители.

Министерският съвет промени статута на имоти собственост на „Летище София“ ЕАД на публична държавна собственост и ги предостави за управление на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, като те ще продължат да се използват от дружеството. Имотите са пряко свързани с осъществяването на дейността по обслужване на въздухоплавателните средства и техните пътници и товари на летището. Промяната на статута на имотите ще осигури необходимото ниво на защита им. В решението са включени и имоти за които вече има издадени актове за публична държавна собственост, но към настоящия момент се водят в капитала на търговското дружество. След прехвърлянето на имотите капиталът на „Летище София" ЕАД ще бъде намален със стойността на недвижимите имоти, като е предвидено капиталът на дружеството да се увеличи със същата стойност от собствени резерви по баланса на дружеството.

 Банката кредитор на търговската верига "Пикадили" е поискала обявяването й в несъстоятелност и е започнала принудително събиране на част от кредита. Най-големият магазин на "Карфур" беше пуснат за продажба от съдия-изпълнител за покриване на задълженията на веригата. "Пикадили" и "Карфур" бяха в процедура по сливане, но сделката не се състоя докрай. Търговските вериги имаха затруднения при разплащането с доставчици. "Пикадили" взе кредит от над 11 млн. евро в средата на 2015 г.

Част от административната сграда, в която се намират студиата и гримьорните на ТВ7, отново е обявена за продажба от частен съдебен изпълнител. Имотът се намира на бул. "Цар Борис III" в София и се предлага по искане на Уникредит Булбанк заради необслужван дълг. Това е вторият опит да се намери купувач за имота, който е собственост на свързаната с Корпоративна търговска банка (КТБ) "Партнер лизинг". Цената сега е намалена до 2.5 млн. лв. с ДДС от 4.4 млн. лв. при предишния търг миналото лято. За продажба се предлагат идеални части от имот плюс построената там административна сграда. 

Източник: Money.bg, Profit.bg, 24 часа, Капитал

 

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg