EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми: АЕЦ "Козлодуй", Кауфланд, Чирпан

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: АЕЦ "Козлодуй", Кауфланд, Чирпан

mail15:15 | 24.02.2022прегледи 1412 коментарикоментари 0


Базираната в САЩ Westinghouse и българската АЕЦ "Козлодуй" подписаха договор за проектиране, доставка и инсталиране на система за киберсигурност в централата. Сделката е била финализирана по време на посещението на финансовия министър Асен Василев в САЩ. Договорът предвижда внедряване на високотехнологични решения за защита от кибератаки. Все още не е посочен обемът нa cдeлĸaтa. Спpaвĸa в Aгeнциятa зa oбщecтвeни пopъчĸи обаче пoĸaзвa, чe тя e нa cтoйнocт мaлĸo нaд 8.4 милиона лева c ДДC и e cĸлючeнa нa бaзa дoгoвapянe бeз пpeдвapитeлнa пoĸaнa зa yчacтиe.

------------------

Очаква се строителството на новия ритейл парк в Чирпан да приключи до края на 2022 година, съобщи инвеститорът на обекта Стефан Шоселов. В момента търговският обект е на етап проектиране, което трябва да приключи в края на март. В бъдещия търговския обект се включват със свои магазини Билла, JYSK, Pepco и DM. До момента тези тези търговски вериги нямат присъствие в община Чирпан. Ритейл паркът ще бъде ситуиран в централната част на град Чирпан с разгърната застроена площ от 4000 кв. м. върху закупен чрез търг парцел общинска земя. Инвестицията в новия обект е в размер на 5 млн. лева. Инвеститорът използва банков заем. С построяването на новия ритейл парк в Чирпан ще бъдат разкрити близо 100 нови работни места. Стефан Шоселов изгражда още 2 подобни ритейл парка в България – в Димитровград и в Горна Оряховица.

----------------------------------

"Кауфланд-България" преминава изцяло към „зелена“ електроенергия от март 2022 г., съобщиха от компанията. Във всички хипермаркети на веригата, в нейния логистичен център и в нейния административен офис вече ще бъде ползвана 100 процента електроенергия, произведена от възобновяеми енергийни източници. Друга ключова мярка на "Кауфланд-България" за опазване на климата е разполагането на фотоволтаици за собствени енергийни нужди. Това е факт от края на 2021 година, като за целта веригата направи първоначална инвестиция от над 800 000 лева. Фотоволтаичните инсталации са на покривите на "Кауфланд" в Стара Загора,  Бургас, във Варна, както и в Дупница.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4160