EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми: Alstom, Santander, VW

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Alstom, Santander, VW

mail12:40 | 28.01.2019прегледи 700 коментарикоментари 0


 Малко повече от три години, след като придоби енергийния филиал на френската компания Алстом (Alstom), американският концерн Дженерал електрик (General Electric) възнамерява да съкрати близо 470 работни места в това подразделение, предаде Ройтерс. Причината за това е, че американската компания е засегната от спад на заявките в световен план, научи Ройтерс днес от синдикатите и ръководството на компанията.16 000 души работят за Дженерал електрик във Франция, от които около 6000 в енергийния отрасъл.Купувайки енергийния филиал на Алстом за 9,7 милиарда долара през 2015 година, американският конгломерат се ангажира да поддържа работните места поне три години и да създаде 1000 нови работни места за същия период, под заплахата да плати неустойка от 50 000 евро за всяко неоткрито ново работно място.Когато през декември 2017 година Дженерал електрик обяви, че съкращава 12 000 работни места в енергийния сектор заради внезапната промяна на пазарната конюнктура в света, това не доведе до намаляване на работните места във Франция.

Испанската банкова група Сантандер (Santander) обяви планове да затвори 140 клона във Великобритания, което застрашава близо 1300 работни места, предадоха световните агенции.Броят на трансакциите, извършени чрез клоновете на Сантандер, е намалял с 23 процента за последните три години, докато за същия период дигиталните трансакции са се удвоили, посочи банката. Сантандер допълни, че работи със синдикатите да намери алтернативни места за около 1270 служители, които ще бъдат засегнати от затварянето на клоновете, отбелязва ДПА. След акцията испанската банкова група ще остане с 614 клона във Великобритания. Близо една трета от засегнатите служители се очаква да бъдат преназначени в мрежата на Сантандер. Начинът, по който клиентите ни избират да използват банкови услуги, се промени силно през последните години, като все повече клиенти използват онлайн и мобилни канали, посочи представител на банковата група.

Германският автомобилен гигант Фолксваген (Volkswagen) обяви, че инвестира 10 милиона евро в американската стартъп компания Фордж Нано (Forge Nano), специализирана в производството на батерии, предаде Франс прес. Тази стъпка е в рамките на обширната стратегия за електрификация на моделите на концерна.Фордж Нано, чиято централа е в Калифорния, се опитва да разработва химична процедура, за да направи по-ефикасни използваните в електрическите автомобили клетки на батериите, като усъвършенства молекулярната им структура. "Една по-висока енергийна плътност би имала положително влияние например върху автономността на електрическите автомобили", се посочва в комюнике на американската стартъп компания, която желае да "подкрепи промишлените тестове на тази технология". С предвидения за електрическа мобилност бюджет - общо 44 милиарда евро,разпределени до края на 2023 година - Фолксваген желае да насочи инвестициите си извън традиционните доставчици, за да "позволи на иновативните технологии да достигнат промишлена зрялост". Автомобилостроителят обяви през септември 2018 година инвестиция от 100 милиона долара в калифорнийската компания КвантумСкейп (QuantumScape), която работи върху ново поколение батерии - твърдотелни акумулатори. Този нов тип батерии, който показва по-добри резултати, би могъл да замести сегашните литиево-йонни батерии. Големите германски автомобилостроители закъсняха да разработят електрически превозни средства и не бяха изцяло ангажирани в този стратегически сектор до избухването на скандала с манипулирания софтуер за отчитане на вредните емисии в автомобилите на Фолскваген през 2015 година.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4142