EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми: Airbus, Cargo partner

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Airbus, Cargo partner

mail18:45 | 24.11.2023прегледи 2953 коментарикоментари 0


Базираната в Ирландия лизингова компания "Ес Ем Би Си авиейшън кепитъл" (SMBC Aviation Capital) е поръчала от "Еърбъс" (Airbus) 60 самолета от модела "А320нео" (A320 neo), съобщава ДПА, като цитира авиостроителя.

"Тази поръчка е поредното доказателство за стабилното глобално търсене на технологично модерни и ефикасни самолети и идва в момент, когато авиацията и пътуванията бързо се възстановяват", заяви главният изпълнителен директор на "Ес Ем Би Си авиейшън кепитъл" Питър Барнет.

Самолетите от модела "А320 нео" дават възможност на авиопревозвачите да разширяват маршрутите си с нови полети на по-дълги разстояния, посочва ДПА. От пускането на този самолет на пазара през 2010 г. повече от 100 компании са поръчали над 6500 броя от него.

----------------------

Международният логистичен доставчик cargo-partner разшири портфолиото си от решения за морски групажни пратки с нова собствена конзола за стоки с клас на опасност от Китай до Европа.

Все повече корабни линии отвърнаха на заниженото търсене на морски транспорт с така наречените празни отплавания (blank sailings). Специалистите от cargo-partner анализираха настоящата ситуация и потърсиха решения за специфичните изисквания на клиентите и особеностите на пазара на морски превози. Като отговор на тези предизвикателства логистичният доставчик разработи нова услуга с ежеседмични отплавания на консолидации на стоки с клас на опасност 8 и 9 от Международната морска организация (IMO). В тази класификация се включват продукти като различни видове батерии, цели електрически превозни средства, ръчни електрически инструменти, електрически велосипеди и скутери, както и много други електронни устройства с вграден източник на захранване.

„В момента много от нашите клиенти търсят надеждно решение за внос от Азия на своите пратки, които имат специфични зарядни компоненти и батерии“, обяснява Феликс Милетич, корпоративен директор на Sea Cargo LCL. „С новата специализирана LCL услуга за опасни товари, батерии, акумулатори и други зарядни устройства можем да предложим на клиенти си рентабилна алтернатива на останалите модалности транспорт.“

В допълнение към тази надеждна LCL услуга за морски транспорт на товари cargo-partner предлага също решения с въздушен и сухопътен транспорт за стоки с клас на опасност. Експертите в компанията имат дългогодишен опит в транспортирането на опасни товари от Азия до Европа и обратно, както и по други популярни международни транспортни маршрути. Решенията им включват доставка от врата до врата, митническо освобождаване и комплексни логистични услуги благодарение на добре развитата складова мрежа на компанията с логистични центрове в Любляна, София, Белград, Дунайска Стреда и други ключови локации.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg