EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Фирми & технологии: Белла, АББ, ERP, SG

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми & технологии: Белла, АББ, ERP, SG

mail13:05 | 29.10.2015прегледи 2079 коментарикоментари 0


От 26 октомври 2015 г. Димитър Митев е Главен оперативен директор на холдинг „Белла” и поема управлението на „Унибел Норд” („Белла” в Румъния) и направленията „Маркетинг”, „Експорт”, „Продажби” и „Човешки ресурси”.

Димитър Митев е част от екипа на „Белла България” от 2013 г. Преди да оглави дирекция „Продажби” на  хранителния холдинг в продължение на 3 години ръководи търговската структура за всички пазари на „Фикосота Синтез". Димитър Митев започва кариерата си в „Кавен Ирадис” като супервайзор продажби на Procter & Gamble (P&G). От 2000 г. заема различни мениджърски позиции в P&G – 4 години работи в маркетинговия отдел на P&G Balkans в Букурещ, след което се завръща в България на позицията Country Manager за България.

Завършил е магистратура по маркетинг в Бургаския свободен университет. Владее английски, руски, румънски и сръбски език.

„Белла“ е един от най-големите производители на храни в България. Компанията предлага храни в няколко продуктови категории: тестени, месни и маслопродукти, като от потрфолиото ѝ в отделните категории са добре познатите сред потребителите „Белла“, „Фамилия“, Tommi, LEKI, „Сачи“, „Орехите“.

ERP системите в България отбелязват 20 години работа. Те са внедрени в 19 индустрии и 71 бизнес сектори (benchmark Eusrostat, NACE Rev.2) в българската икономика. Над 50 ERP производители опитаха своя шанс в партньорство с над 100 интеграторски компании. Флотилията на компаниите в бизнес софтуера осигурява близо 1000 работни места и генерира годишни приходи от 171 милиона лева. Повече от 20 български ERP системи се появиха на пазара, а Micrsosft, заедно със SAP, Infor и Oracle вече е разпознаваем лидер на пазара на бизнес софтуер в България. Няколко водещи гръцки ERP доставчици със сериозни позиции в Югоизточна Европа взеха завиден пазарен дял и в страната.

По оценка на CBN Pannoff, Stoytcheff & Co., ERP системи са отговорни за управлението на бизнеса на компании в България с общо над 530,000 работни места и над 77 млрд. лева годишни приходи.

За тези 20 години не липсваха и провалени проекти... Десетки компании се наложи да сменят ERP системи - подвеждане от класически PR похвати, лош избор поради липса на ИТ професионалисти с опит или предоверяване, някои клиенти дори затвориха.

След ужасяващата криза от 2008, в която българския капитал нямаше никакъв опит и влезе с голям риск, по-голямата част от собствениците и управляващите компании в страната вече са наясно, че ERP система става задължителен и е незаобиколим бизнес фактор. Нещо повече - дори в банките разбраха, че компаниите с внедрена (и работеща) ERP са по-надеждни кредитополучатели и някои свалиха от рисковия компонент на кредита, което пък им отвори пазарен дял.

Най-силната година за 20-годишния период изненадващо се оказа 2013 - годината на европроектите с 11% дял от всички инсталации.

Euromonеy обяви Societe Generale Експресбанк за №1 в България в годишната класация за 2015 г. за най-добри институции в областта на управлението на парични потоци (Euromoney’s Cash Management Non-Financial Survey 2015). Банката получава престижното отличие за трети път. Първото признание от този ранг е връчено на Societe Generale Експресбанк през 2012 г., последвано и през 2013 г., а през 2014 г. банката зае второ място в престижната категория.

Услугите, които Societe Generale Експресбанк предоставя на корпоративни клиенти в областта на управлението на парични потоци, се оценяват от представители на водещи международни и български компании в периода май-юни 2015 г.

Eaton Industries представи най-новия си продукт – UPS-ът 93PS, който е замислен като универсално устройство с модулен дизайн за малки центрове за данни и критични приложения. Модулният дизайн на 93PS осигурява дълъг живот при запазване на направената инвестиция – UPS-ът лесно може да бъде разширен от 8 до 160 kW чрез hot-swap модули. Той се предлага в две различни по размер конфигурации, които поставят нови стандарти по отношение на заеманата площ.

Ocado Technology създава екип в България в партньорство с Questers. Партньорството ще създаде 200 нови работни места за опитни софтуерни специалисти и инженери и ще позволи разрастването на технологичното си поделение с подпомагането на амбициозните проекти и планове на компанията в световен мащаб.

Компанията изгражда всички технологични решения на компанията самостоятелно: системи за контрол и известяване в реално време, роботика, визуални системи, машинно обучение, симулатори, анализ и обработка на данни, маршрутизиращи системи и big data.

Questers е експерт в изграждането и интегрирането на базирани в Източна Европа технологични екипи. Компанията бе избрана за стратегически партньор в този важен проект, заради опита в управлението на множество локации и изключителна репутация при привличането на експерти от световна класа за множество технологични компании.

АББ обяви стартирането на автоматизирана система за бързо зареждане, която може да премахне една от главните бариери пред увеличеното използване на електрически автобуси в градовете – дългите времена на зареждане за кратки пътувания.

Със своята автоматизирана покривна връзка и типично време за зареждане от 4-6 минути, системата лесно може да бъде интегрирана в съществуващите автобусни линии чрез инсталиране на бързи зарядни в крайни точки, терминали, депа и/или междинни спирки. Бързозареждащата система е практично решение, изградено по международни стандарти (напр. IEC 61851-23), гарантиращо безопасност, регулаторно съответствие и широка подкрепа от автомобилната индустрия.

Първият обществен проект, използващ тази технология, ще бъде интегрирането на автобуси на Volvo и четири автоматични зарядни за електрически автобуси на АББ в съществуващите линии на Люксембургската система на обществения транспорт, където до 6 Volvo Electric Hybrid автобуса ще пътуват по съществуващи линии до 2016 г. Новите електрически хибридни автобуси могат да намалят потреблението на гориво със 75 процента в сравнение с конвенционалните дизелови автобуси, което подобрява устойчивостта и експлоатационните качества, и намалява оперативните разходи.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg