EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Финландия заплаши:Напуска!

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Финландия заплаши:Напуска!

mail10:20 | 09.07.2012прегледи 662 коментарикоментари 1


Финландия отказва да плаща дълговете на други страни от еврозоната и е против колективната отговорност за справяне с трудностите, пред които се изправят някои държави, заяви пред финансовия всекидневник "Каупалехти" министърката на финансите на страната Юта Урпилайнен, цитирана от Франс прес.
"Колективната отговорност за дълговете (...) и рисковете на други страни не са сред нещата, за които трябва да се подготвим", отбелязва Урпилайнен.
Според публикацията това изявление на министърката би могло да означава, че Финландия, една от последните страни от еврозоната, запазила кредитния си рейтинг тройно А, "няма да се вкопчи в еврото на всяка цена и е готова на всякакви сценарии",  включително да се откаже от единната европейска валута. Говорител на министърката отхвърли този анализ на всекидневника, заявявайки, че "всяко твърдение, според което

Финландия щяла да напусне еврозоната, е чисто и просто неверно". В интервюто си Юта Урпилайнен освен това подчертава, че "Финландия се е ангажирала да бъде член на еврозоната" и че "еврото е от полза за Финландия".
В броя на в. "Хелсингин саномат" от четвъртък Урпилайнен все пак призна, че Финландия "отстоява твърда позиция" спрямо плановете за финансова помощ. "Конструктивни сме и искаме да решим кризата, но не при каквито и да е условия", изтъкна тя. Хелзинки изрази неохота при обсъждането на споразумението на
срещата на върха на ЕС да бъде разрешено на Европейския стабилизационен механизъм (ЕСМ) да купува облигации на вторичния пазар като част от мерките в подкрепа на страни като Испания и Италия, подложени на натиск от инвеститорите, припомня АФП. Миналата година Финландия настоя и накрая успя да издейства
при втория спасителен план за Гърция да сключи двустранно споразумение с Атина за гаранции по отпуснатите от нея суми. Вчера тя обяви, че скоро ще започне подобни преговори и с Испания в замяна на участието си в плана за спасяване на испанските банки.
 


 
Коментари
 
Стойне - 06-07-2012 г. 18:49:50

Заглавието подвежда ! Напуска значи ... напуска.А Финландия не напуска ! Ама въобще не напуска ! Ще напусне, ако ...... Бъркате сегашно време с бъдеще и така подвеждате хората, за да ви четат материалите.

 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1106