EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Финансовите пазари през H2

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Финансовите пазари през H2

mail14:36 | 12.07.2018прегледи 1795 коментарикоментари 0


Как ще се развиват финансовите пазари през втората половина на годината? Според анализаторите на ЕЛАНА Трейдинг до края на годината е възможно да видим по-силно евро. Катализатор за покачване трябва да стане промяна в монетарната политика, която към този момент е непредсказуема. Централните банкери не са застраховани от грешки и продължаване на бързото повишаване на лихвите може да стане точно такава. Трябва да се следи внимателно и равнището от 1.15 EUR/USD, като преминаването под него ще означава, че икономическото забавяне се засилва.

 Златото ще се върне на 1 350 долара

 Цената на златото падна със същия процент, с който се покачи доларът – 8%. Двата актива се движеха паралелно един с друг и тази връзка ще се запази до края на годината. Това означава, че цената на златото ще се върне на нивото от 1350 долара за тройунция, когато доларът поевтинее в очаквания сценарий на забавено икономическо развитие и пауза в повишаването на лихвите. 0

Цената на петрола няма да надвиши 80 долара за барел 

Краткотрайният спад на петрола през май и юни, и намерението на производителите да увеличат добива означават, че цената на черното злато ще гравитира около 70 долара през лятото. Ръстът на петрола до края на годината ще зависи от икономическия растеж. Американският петрол ще се търгува между 70 и 80 долара за барел. Анализаторите смятат, че ще има сравнително слаба реакция върху петрола от негативните ефекти от търговската война на Тръмп. Всеки по-силен спад поради тези причини ще бъде възможност за покупки. ОПЕК няма да остави цената да расте над 80 долара за барел.

Американските акции със спад през есента и последвал растеж до края на 2018 г.

Първата корекция на Уолстрийт стана факт точно след две години на постоянно покачване на акциите. Частичното възстановяване на пазара през първото полугодие беше спряно от притесненията за влошаване на икономиката от войната на мита с ЕС и Китай, но и няма сериозен спад на цените.  Анализаторите на ЕЛАНА Трейдинг не очакват икономическа рецесия, която да бъде предизвикана от митата на Тръмп, поскъпването на долара и повишаването на лихвите. Тези фактори, обаче, ще повлияят на бизнес климата и ще се отразят на пазара – това е моментът, който е добър за покупка на акции. Очакваният период на спад е септември-октомври, който да бъде последван от ръст до края на годината.

Очакванията за българската икономика през втората половина на 2018 г. са позитивни, като се очаква 4% годишен растеж. „Забавянето в глобален мащаб няма да се усети у нас до края на 2018 г. Това не означава, че българските инвеститори не трябва да се подготвят за един по-слаб период на растеж и отражението му върху инвестициите“ – обяснява Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант в ЕЛАНА Трейдинг.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg