EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Финансовите министри от ЕС против бонусите в банките

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Финансовите министри от ЕС против бонусите в банките

mail17:39 | 02.09.2009прегледи 409 коментарикоментари 0


Финансовите министри от Европейския съюз днес се срещнаха в Брюксел, където обсъдиха начините за ограничаване на бонусите за банкери. На предложението силно се противопоставя Великобритания, където се намира най-важният финансов център в ЕС, предаде ДПА.
"Банкерите празнуват, сякаш е 1999 г., а всъщност е 2009 година. Практиката на раздаване на бонуси трябва да приключи и това трябва да стане в Питсбърг", посочи шведският министър на финансите Андерс Борг, който бе председател на срещата, тъй като в момента страната му е ротационен председател на ЕС. Неофициалните преговори в Брюксел са част от редица подготвителни заседания преди срещата на Г-20 в Питсбърг този месец, на която представителите на Групата на двайсетте ще се заемат със задачата да реформират световната финансова система в условията на кредитна криза.
Някои от големите европейски банки си навлякоха недоволството на правителства от ЕС, плащайки щедри бонуси на водещите си ръководители в период на нарастваща безработица.
Срещата на финансовите министри от ЕС бе предшествана от разговори между представители на 16-те държави от еврозоната. Правителствата от еврозоната вече вляха стотици милиони евро в затруднените си икономики и сега трябва да обсъдят начините за намаляване на огромните си дългове, за да укрепят позициите на еврото на международните валутни пазари, отбелязва ДПА. Люксембургският премиер Жан-Клод Юнкер, който е председател на Еврогрупата, обединяваща министрите на финансите от еврозоната, изрази мнението, че все още е рано да се спрат мерките за стимулиране на европейската икономика, въпреки че, изглежда, по-страшното от кризата е отминало, предаде Франс прес.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg