EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фестивал на хляба започва

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фестивал на хляба започва

mail11:06 | 26.07.2013прегледи 743 коментарикоментари 0


Възстановката на жътвата на лимец – една от най-старите български житни култури, ще е отново акцент на Фестивала на хляба в Източните Родопи, който се организира в с. Рабово, Община Стамболово от днес до 28 юли. Това е петото издание на Фестивала.
Гостите на фестивала ще могат да видят с очите си пътя на хляба от лимец – от жътвата до изпичането му, както и да опитат прясно изпечен хляб от лимец. В рамките на фестивала е предвиден международен пленер на тема: „Биодинамичното земеделие – древна иновация“, „Ломеца – Живия древен символ на Свещено – Действеното Земеия – Делие“. На 27 юли ще бъдат обявени победителите във второто издание на конкурса за най-качествен продукт от лимец.
Инициатор на фестивала е земеделският производител Петко Ангелов, един от най-активните членове на мрежата на „Новото тракийско злато“. Хлябът от лимец е една от атракциите, които Петко Ангелов и съпругата му Стефка предлагат на туристите в къщата си за гости „Тепавицата” в с. Рабово.
„Новото тракийско злато” e петгодишен проект (2009-2014) за устойчивото развитие на Източните Родопи, финансиран от Националната пощенска лотария на Холандия. Той е уникален проект, съчетаващ в интегриран подход работата по три компонента: дива природа, биологично земеделие и екотуризъм.

.

 


Тагове: лимец, хляб
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg