EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фестивал на сиренето в Сливница

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фестивал на сиренето в Сливница

mail10:45 | 13.05.2016прегледи 898 коментарикоментари 0


Втори фестивал на сиренето с изложение-базар на производителите ще се състои на 14 и 15 май в град Сливница, съобщи  Христо Станков, председател на "Български арт и фолклорен център Нестия", организатор на проявата.

Фестивалът ще е под мотото "От българско, най-българското - бялото злато на България". Той бъде открит на 14 май в новата спортна зала на Сливница. Ще бъдат представени около 30 мандри и 50 фирми от млекопреработвателната индустрия. Целта е да се популяризира българското производство и по-специално млечните продукти.

Българското сирене е един от най-здравословните продукти на нашата трапеза, от който могат да се приготвят разнообразни ястия, отбеляза Христо Станков. Според него българският потребител е много взискателен към качеството на млечните продукти. Все повече мандри се конкурират на база качество, а не на ниска цена на продукта, както преди години, отбеляза Станков. Той изрази надежда фестивалът да допринесе за производството на истинско сирене от истинско мляко. 
Съорганизатори на фестивала са Асоциацията на млекопреработвателите в България, Асоциацията на професионалните готвачи и фирма "Персонал консулт".

Фестивалът предвижда богата артистична и фолклорна програма, надигравания, избор на Мис и Мистър Фестивал, дефиле на участниците, дегустация и избор на посетителите за най-вкусното сирене./thexperts.bg


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4177