EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Фестивал на българското вино в Ханой

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фестивал на българското вино в Ханой

mail18:20 | 13.12.2017прегледи 10509 коментарикоментари 0


В Ханой ще бъде организиран фестивал, който ще представи българското вино в Азия. Питието има специално място в българската култу,а, навици и традиции, предаде Vietnam News.

Асоциация „Вкусът на българското вино“ и българското посолство в Ханой са си сътрудничили, за да организират събитието за първи път във Виетнам. Според Даниел Добрев от отдела за икономика и търговия на България във Виетнам след създаването на Първото българско царство виното става важна част от българската култура. Почти всички древни артефакти, открити на територията на съвременна България са свързани с виното и неговата консумация.

„Заради глобализацията голям брой чуждестранни инвеститори, любители на виното и сомелиери се интересуват от българските изби с местни сортове вино, древни технологии и традиционни рецепти“, допълни Добрев. „Знаем, че българското вино е уникално. За последните десет години нашите вина стават все по-популярни, спечелвайки безбройни награди по цял свят“, убеден е той.

Събитието цели да запознае с вкуса на България азиатския пазар. По време на изложението българските предприемачи искат да установят дълготрайно партньорство с виетнамските си колеги.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg