EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фермерски пазар в Габрово

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фермерски пазар в Габрово

mail16:03 | 16.11.2021прегледи 632 коментарикоментари 0


Производители на екологична продукция показаха в Габрово на фермерския пазар, в близост до спортната зала "Орловец", различни видове мед и пчелни продукти, козметични кремове и лекове, горнооряховски суджук, пастърма, мляко, масло и сирене от балкански мандри, сладка и сиропи, вино, домашен тахан, ядки. Габровци опитаха от щедро предложените продукти и останаха изненадани от ниските цени, докато коментираха около 30-те пазарни маси, че в магазините всичко е поскъпнало, а тук - не.
Производителите на фермерския пазар бяха от Габрово, Велико Търново, Стара Загора, Казанлък, Плевен, Ловеч.
От Медената долина сме, която се намира около град Шипка, а селото е Ясеново, Казанлъшко. Земята ни е богата на лавандулови насаждения, поддържаме около 1500 декара, произвеждаме лавандулов мед, но се стараем да предлагаме почти всички видове пчелни продукти, каза за БТА Милена Иванова, производител. "Предлагаме пчелен клей, клеева тинктура, пчелен восък, мехлеми с клей, пчелен прашец. Доставили сме днес в Габрово билков мед, мед от череша, манов мед, пресован билков мед, който се извлича по нетрадиционен начин - чрез пресоване. Имаме и продукт, с който се гордеем - имуностимулатор, който съдържа пчелен мед, клеева тинктура, пчелно млечице и прашец. Всички вкъщи от четири години се поддържаме с този здравословен продукт, той е и сред най-продаваните ни стоки", обясни тя.
Теодора Топчева предлага здравословни сладка и сиропи, които произвежда с близките си в град Ракитово, откъдето е родом, но живее във Варна. По думите й в сладката няма консерванти и оцветители, само плодове и захар. Сиропът от арония, обяснява тя за БТА, е полезен за сърдечно-съдовата система, сиропът от черен бъз се взема за укрепване на имунната система. Бутилка сироп от 750 грама струва 8 лева, по 5 лева са сладката от ягоди, малини, рози, глухарче, борови връхчета и шипковият мармалад.
На фермерския пазар, организиран от рекламната агенция "Елмазови", се предлагаха и ръчно изработени изделия от дърво и метал, сувенири, плетива от домашна вълна, козметични продукти с натурални съставки.БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg