EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фермери протестираха и в Атина

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фермери протестираха и в Атина

mail16:33 | 25.01.2010прегледи 441 коментарикоментари 0


Около 500 фермери от централната гръцка област Тесалия се стекоха днес в Атина, за да участват в протестно шествие в центъра на столицата, предадоха Франс прес, гръцкият информационен сайт Ин нюз и БТА.
Протестът беше организиран по повод започналата по-рано днес двудневна кръгла маса по проблемите на гръцкия земеделски сектор в двореца Запион в центъра на Атина.
Диалогът стартира по инициатива на министира на аграрното развитие и храните Катерина Бадзели след близо десет дни на ежедневни блокади на ключови магистрали в Северна и Централна Гърция, както и на гранични пунктове със съседните
страни.
Протестното шествие стигна до сградата на парламента на площад "Синтагма". Фермерите скандираха "Не на диалога за ликвидиране на малките и средните земеделски производители".
"Този диалог е пладнешки грабеж, политиката на правителството цели да обрече 500 000 малки и средни земеделски производители на мизерия, скоро в Гърция няма да има селяни", заяви Вангелис Бутас, един от лидерите на протестиращите фермери от Тесалия.
Същевременно на срещата в двореца Запион министър Бадзели заяви, че правителството е решено да пристъпи към необходимите структурни промени в селскостопанския сектор "в пълно сътрудничество със земеделците", съобщава Ин нюз.
Министърът на икономиката Лука Кацели обеща нейният ресор - този на развитието и конкурентоспособността, да допринесе за решаването на проблемите на фермерите.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg