EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фермери палиха огньове пред ЕП

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фермери палиха огньове пред ЕП

mail14:22 | 01.02.2024прегледи 430 коментарикоментари 0


ЕК предложи продължаване на безмитния внос от Украйна с ограничения за птиче месо, яйца и захар. За съжаление, зърнените култури и маслодайните семена не са включени в ограниченията.

Също така се продължава безмитния внос от Молдова на чесън, десертно грозде, ябълки, череши, сливи и гроздов сок, пише земеделският експерт Светлана Боянова във FB.

https://ec.europa.eu/commi…/presscorner/detail/bg/ip_24_562…

После да не се чудят европейските институции защо има протести на фермери в целия ЕС.

В момента тече протестът на фермерите в Брюксел!

Хиляди фермери от цяла Европа, които се събраха на протест пред Европарламента в Брюксел срещу рекордно ниските цени на млякото, почти стигнаха до масови безредици, пише Agri.bg.

Недоволните млекопроизводители, които заради пазарната конюнктура през последните 3-4 години не успяват да покрият производствените си разходи, запалиха десетки гуми и разпръскваха охраняващата полиция и административните сгради наоколо с помощта на маркучи под налягане, от които излизаше сурово краве мляко.

Фермерите събраха в центъра на европейската столица над 1 000 трактора и призоваха управляващите за спешна намеса чрез законодателни мерки за пазара на мляко. Те акцентираха за пореден път, че настоящите цени на млякото не могат да покрият производствените разходи, а същевременно се увеличава кредитната задлъжнялост на стопаните. За печалба от дейността пък през последните години абсолютно не може да се говори, категорични са фермерите.

Основната част от протестиращите млекопроизводители бяха от Белгия, Франция и Холандия.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg