EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фериботът Свищов-Зимнич се отлага за есента

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фериботът Свищов-Зимнич се отлага за есента

mail08:25 | 28.06.2010прегледи 3170 коментарикоментари 2


Нова фериботна връзка между румънския и българския бряг на река Дунав при Свищов ще бъде изградена с частна инвестиция от около шест милиона евро на румънския бизнесмен Йоан Никулае, президент на компанията "ИнтерАгро КО", съобщава БТА. Общинският съвет удостои предприемача със званието "Почетен гражданин на Свищов" за неговия принос в развитието на Еврорегиона "Дунав-юг" и на икономическите отношения между България и Румъния.
Пред общинските съветници бизнесменът обясни, че  фериботната платформа е с товароподемност 600 т и може на един курс да превозва до 12 тежкотоварни камиони, 40 автомобила или 250 пътници.
Новата транспортна връзка ще допринесе за разширяването на контактите между България и Румъния. След изграждането на скоростна отсечка на пътя от Букурещ за Гюргево, разстоянието между румънската столица и Свищов ще бъде скъсено до 120 км, каза Никулае.
От румънска страна има пълна готовност за въвеждането в експлоатация на ферибота, който днес направи свой първи пробен рейс от Зимнич до Свищов. Официалното откриване на линията засега се отлага, защото процедурите по узаконяването на ферибота от българска страна се очакват да приключат до три месеца, уточниха от общинската администрация в Свищов.


 


 
Коментари
 
Rosen - 29-06-2010 г. 11:16:07

Ферибота Свищов-Зимнич между България и Румъния скъсява разстоянието с повече от 140 км, а не със 120. Маршрута Унгария - Румъния - България - Турция. или Гърция също ще се скъси с 3-4 часа защото се печели време, като се избягвя преминаването през задръстванията в Букурещ. Вместо при гр. Бяла или гр. Полски Тръмбеш в България да удължаваме пътя си на североисток с още 130 км през Русе до Букурещ, караме направо на север 30 км. до ферибита Свощов -Зимнича и през гр. Александрия в Румъния директно поемаме за Западна Европа.

Асен Манолов - 26-06-2011 г. 08:41:51

Много е хубаво,че със ферибота спестяваме време и растояния но ако е нередовен файда никаква. Дойдеш до Свищов той не работи хайде за Русе губиш време удължаваш километри.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg