EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фед с по-строги правила за банките

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фед с по-строги правила за банките

mail14:15 | 08.06.2012прегледи 324 коментарикоментари 0


Управлението за Федерален резерв (УФР) на САЩ настоява американските банки да заделят повече пари, за да се подсигурят при неочаквани загуби, което е ключова стъпка в предотвратяването на друга финансова криза, предаде Асошиейтед прес.
Членовете на Управителния съвет на УФР подкрепиха със 7 на 0 гласа снощи намерението да бъдат предложени правила, с които да се изисква всички банки да държат най-малко 7 процента от  активите си като капиталови резерви. В момента изискването е за 2 процента.
Правилата могат да бъдат обсъждани до септември. След това ще бъдат окончателно оформени. Някои банки обаче няма да е необходимо да покрият изискването до 2019 година, тъй като правилата трябва да бъдат съгласувани с международните стандарти, които ще се въвеждат постепенно през следващите 7 години.
Капиталът е важен за банките и финансовата система, тъй като действа като финансов буфер, за да поеме загубите, като не се намаляват стимулите компаниите да поемат прекалени рискове, посочи на срещата президентът на централната банка на САЩ Бен Бърнанке. Банките упорито лобират срещу предложенията. Те посочват, че заделянето на толкова много пари в резерв ще ограничи кредитирането.  
В същото време, изказването на Бърнанке предизвика значителен срив на цените на петрола в азиатската електронна търговия. Липсата на конкретни мерки за стимулиране на икономиката доведе до спад с $1,52 до $83,30 на американския суров петрол в обедната азиатска сесия на Нюйоркската търговска борса.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4177