EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фалшификации с български застраховател

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фалшификации с български застраховател

mail13:30 | 28.05.2013прегледи 1252 коментарикоментари 0


Рим, Специално за БТА от Христо Петров
Автономната италианска администрация Институт за надзор на застраховките (ИВАСС) съобщи днес, че е разкрита търговия с фалшифицирани облигационни
застрахователни полици, емитирани от името на TotalIns Insurance Broker "в съдружие с" Allianz Bulgaria Holding.
Институтът предупреждава, че фирменото название ALLIANZ BULGARIA HOLDING не принадлежи на компания, която е оторизирана или лицензирана да извършва застрахователна дейност на територията на Италия.

Названието TOTALINS INSURANCE BROKER не съответства на юридически лица, вписани в регистъра на застрахователните и презастрахователни посредници или в регистъра на Европейския съюз. То наподобява фирменото название на българския посредник TOTAL INS - INSURANCE BROKER, лицензиран да оперира в Италия в режим на свободно извършване на услуги, който официално заяви своята несъпричастност към въпросните полици и отправи жалба за фалшификация на фирмени формуляри.
ИВАСС посочва, че българските власти също са потвърдили, че фалшифицираните полици са емитирани от компанията INTERNATIONAL BUSINESS STUDIES & CONSULTANCY LTD., със седалище във Великобритания на адрес Jason Walk, Eltham - London SE93DJ. Тя не е вписана в регистъра на посредниците. Българският посредник TOTAL INS - INSURANCE BROKER декларира, че не поддържа каквито и да било връзки на сътрудничество с тази компания.

"Поради това, към днешна дата, евентуалното сключване на облигационни застрахователни полици с названието "TOTALINS INSURANCE BROKER in associazione con ALLIANZ BULGARIA HOLDING" представлява за контрагентите недействително застрахователно покритие, а за компанията INTERNATIONAL BUSINESS STUDIES & CONSULTANCY LTD. - извършване на незаконна дейност",
гласи предупреждението на италианския институт. ИВАСС е надзорен орган, който по устав се председателства от генералния директор на централната емисионна банка - Банка д'Италия.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg